Halep'te yerleşim alanlarına saldırı

- Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelere düzenlenen hava ve kara saldırılarında 8 kişi öldü, 38 kişi yaralandı - Sivil savunma yetkilisi Ensari: - "Sivil savunma ekipleri, elleriyle kazıyarak kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda yaralıyı enkaz altından çıkardı" - "Halep'te sivil yerleşim alanları yoğun bir şekilde bombalanıyor"

Google Haberlere Abone ol
Halep'te yerleşim alanlarına saldırı

HALEP (AA) - Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinde muhaliflerin denetimindeki bölgelere kara ve havadan düzenlenen saldırılarda 8 kişinin öldüğü, 38 kişinin yaralandığı bildirildi.

Halep'teki kurtarma çalışmalarını yürüten sivil savunma yetkilisi Necib Ensari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'ya ve rejime ait savaş uçaklarının Halep'in doğu kesimlerindeki yönetim karşıtlarının kontrolünde yer alan bölgelere misket ve vakum bombasıyla saldırdığını söyledi.

Söz konusu saldırılarda kentin Katırcı semtinde ekmek dağıtım merkezinin de hedef alındığını belirten Ensari, ''Rusya ve rejimin hava bombardımanında Katırcı, Şeari semti ile kentin batısındaki Kafr Hamra köyünde birer, Tarik el-Bab semtinde de 5 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi yaralandı.'' bilgisini paylaştı.

Şehrin Salihin ve Muyesser semtlerinin Esed güçlerinin topçu saldırılarına maruz kaldığının altını çizen Ensari, ''Ruslar kente nüfuz edici bombalarla saldırırken rejim de varillerle bombalıyor. Sivil savunma ekipleri, Katırcı'da yıkılan bir binanın enkazını elleriyle kazıyarak aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda yaralıyı çıkardı. Rusya ve Esed, çocuklarımızı öldürmeye devam ediyor. Halep'te sivil yerleşim alanları yoğun bir şekilde bombalanıyor.'' diye konuştu.

Rus savaş uçaklarının kullandığı "nüfuz edici" bombalar, "sığınak avcısı" olarak da biliniyor. Haleplilerin etkisini depreme benzettikleri yüksek tahribatlı "sığınak avcıları", zemine isabet etmeleri halinde 5 ila 7 metre derinliğinde çukurlar açabiliyor.

Yorumlar