Halep'e ramazan yardımı

- Biz Ümmetiz Platformu, Avrasya Vakfı ve Gebze Endülüs Derneğince, Suriye'nin Halep kentine 20 ton patates, 5 bin 500 konserve, 2 bin 500 kilogram bakliyat ve 43 bin mutfak malzemesi gönderildi

Google Haberlere Abone ol
Halep'e ramazan yardımı

HATAY (AA) - Biz Ümmetiz Platformu, Avrasya Vakfı ve Gebze Endülüs Derneğince, Suriye'nin Halep kentindeki savaş mağdurlarına 20 ton patates, 5 bin 500 konserve, 2 bin 500 kilogram bakliyat ve 43 bin çatal, kaşık ve tabak yardımı yapıldı.

Avrasya Vakfı Başkanı Abdulgaffar Tamuygur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın bereketli geçmesi için saldırı altındaki Suriye'de yoğun çalışma yürüttüklerini söyledi.

Hayırseverlerin, Biz Ümmetiz Platformu, Avrasya Vakfı ve Gebze Endülüs Derneğine gıda ve mutfak malzemeleri gönderdiğini anlatan Tamuygur, "Halep civarında ramazan olmasına rağmen çatışmalar ve hava saldırıları dinmiyor. Sivil halk, iftar ve sahur yapacağı gıdalara ulaşmakta güçlük çekiyor." diye konuştu.

Tamuygur, Halep civarındaki ailelerin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, "Kardeşlerimiz için 20 ton patates, 5 bin 500 konserve, 2 bin 500 kilogram bakliyat ve 43 bin çatal, kaşık ve tabak gönderdik. İnşallah önümüzdeki günlerde çalışmalarımız artarak sürecek." ifadelerini kullandı.

Biz Ümmetiz Platformu temsilcisi Abdülhamit Altıntaş da Suriye'de insanların ramazanda sıkıntı çekmemeleri için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Yorumlar