Halep saldırılarına tepkiler

- Doğu Guta'daki muhalifler, Rusya ve Esed rejiminin Halep'e yönelik yoğun saldırılarını protesto etti - Halk, muhalifler arasındaki ihtilaflara da tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Halep saldırılarına tepkiler

DOĞU GUTA (AA) - Suriye'nin başkenti Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki muhalifler, Rusya ve Beşşar Esed rejiminin Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelere 12 gündür düzenlediği yoğun saldırıları protesto etti.

Başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesiyle Arbin, Cobar, Zemelka ve Kafr Batna beldelerinde yüzlerce kişi, Rus ve rejim savaş uçaklarının, okul, cami, hastane, pazar yeri ve sivil yerleşim yerlerini ayırt etmeksizin Halep'i bombalamasına sokaklara dökülerek tepki gösterdi.

Doğu Guta'daki yerel aktivistlerinden Muhammed Khair, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki ilçe ve beldelerde Rusya ve rejimin Halep'te muhaliflerinin kontrolündeki sivil bölgelere yönelik saldırılarının protesto edildiğini söyledi.

Göstericilerin bunun yanında Doğu Guta bölgesindeki muhalifler arasındaki ihtilafları da protesto ettiğini belirten Khair, "Guta'da halk muhaliflerin kendi aralarındaki çatışmaları sonlandırmasını istiyor. Halk muhaliflerinden bir çatı altında birleşmelerini ve rejimin bölge üzerindeki kuşatmasını kırmasını istiyor.'' diye konuştu.

Devrim bayrağı taşıyan göstericiler, "Doğu Guta'ya insani yardım girmeli", "Doğu Guta muhalifler arasında parçalanmamalı", "Silahlı gruplar Guta üzerindeki kuşatmayı kırmalı" yazılı pankartlar taşıdı.

Rusya ve Beşşar Esed rejiminin, 21 Nisan'dan beri Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleşim bölgelerine yönelik bombardımanlarında 76'sı çocuk 200'den fazla sivil hayatını kaybetti.



Yorumlar