Hakkari'deki terör saldırısı

- Şemdinli'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sacit Olcay Kabaklıoğlu, son yolculuğuna uğurlandı

Google Haberlere Abone ol
Hakkari'deki terör saldırısı

ZONGULDAK (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Sacit Olcay Kabaklıoğlu'nun cenazesi, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde defnedildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kabaklıoğlu'nun cenazesi, askeri uçakla Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki havalimanına getirildi.

Kabaklıoğlu'nun naaşı burada, babası Veli Kabaklıoğlu, annesi Yeter Keskin, kız kardeşi Özlem Kabaklıoğlu ile Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Karakaya, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, kaymakamlar, belediye başkanları, askeri erkan, emniyet personeli ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omzunda cenaze aracına konulduğu sırada fenalaşan yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Kabaklıoğlu'nun naaşı, konvoy eşliğinde ilçeye bağlı Çay Mahallesi Necati Kantarcı Caddesi'nde bulunan annesinin evinin önüne götürüldü. Burada Kuran-ı Kerim okunmasının ardından şehidin annesi Yeter Keskin ve yakınları taziyeleri kabul etti.

Helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Çaycuma Kapalı Pazaryeri'ne getirildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarıyla Vali Ali Kaban, İl Emniyet Müdürü Ak, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Hüseyin Özbakır, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selvi, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, konvoy eşliğinde ilçeye bağlı Yakademirciler köyünde toprağa verildi.

Kabaklıoğlu'nun annesi Keskin, "Yavrum anneni bırakıp nereye gidiyorsun" diye ağıt yaktı.

Bu arada Türk bayrağına sarılarak cenaze törenine gelen ve kendi çocuklarının da asker olduğunu söyleyen Adnan Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir oğlum uzman çavuş, diğeri ise vatani görevini yapıyor. İki oğlum da asker. İkisini de bayramda göremedim. Vatan sağ olsun. Her şey vatan için. Uzman çavuş olan oğlumun vatani görevini yaptığı sırada aldığı plaketi buraya getirdim." diye konuştu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Soğuksu köyü kırsalında dün Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yavuz Mete Operasyonu sırasında güvenlik güçlerine yönelik bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Sacit Olcay Kabaklıoğlu, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

Yorumlar