Hakkari'deki STK'lardan suç duyurusu

- 15 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ceylan hakkında suç duyurusunda bulundu

Google Haberlere Abone ol
Hakkari'deki STK'lardan suç duyurusu

HAKKARİ (AA) - Hakkari'deki 15 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına teslim eden STK temsilcileri, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

STK temsilcileri adına konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Cumhurbaşkanının kente 8 yıl önce armağan ettiği Hakkari Üniversitesinin kurulduğu günden bu yana kente yarar sağlayacak bir ilerleme sağlayamadığını aktardı.

Mevcut üniversite yönetiminin bu armağana sahip çıkamadığı için 2 dönemdir 1. etabı yapılan üniversite inşaatının, kamuya 50 milyon liraya yakın bir zarar doğurduğunu söyleyen Taş, bu nedenle kentteki STK'lar olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Üniversitelerin kentlerin sosyal ve kültürel alanda temel taşını oluşturduğunu dile getiren Taş, şunları kaydetti:

"Bizimle beraber kurulan Şırnak, Muş, Ağrı ve Bitlis üniversitelerinde 10 binlerce öğrenci bulunmaktadır ve çok güzel kampüsleri vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız 8,5 yılda yeni bir Türkiye inşa etti. Devasa havaalanları, binlerce kilometre otobanlar, duble yollar, üniversiteler, modern hastaneler inşa etti. Ancak Hakkari Üniversitesi Rektörü Sayın Ebubekir Ceylan 4 yılda 3 tane bina inşa edemedi. Farklı gerekçelere sığınarak devleti uğrattığı milyonlarla lira zararı farklı boyutlara taşıyarak, farklı gerekçelere sığınarak üniversiteyi Yüksekova ilçemize taşımak istemektedir. Ceylan, inşaatlardan dolayı devleti 50 milyon Türk lirası zarara uğratmıştır. İlimizdeki bu yatırımın yeniden yapılması için Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımız ve ilgili bakanların buna el atmalarını talep ediyoruz ve Ceylan'ı istifaya davet ediyoruz."

Yorumlar