Hakkari'de gösteri ve yürüyüş yasağı kaldırıldı

HAKKARİ (AA) - Hakkari Valiliğinden, gösteri ve yürüyüş yasağının kaldırıldığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde milletvekili...

Google Haberlere Abone ol
Hakkari'de gösteri ve yürüyüş yasağı kaldırıldı

HAKKARİ (AA) - Hakkari Valiliğinden, gösteri ve yürüyüş yasağının kaldırıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişiklik teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinden sonra, bölücü terör örgütüne müzahir kesimlerce kanunsuz ve şiddet içeren eylemlere dönüştürülebileceği değerlendirildiğinden bazı önlemler alındığı belirtildi.

Oluşabilecek muhtemel huzursuzluk ve kışkırtmaların engellenebilmesi, milli güvenlik, kamu düzeni, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması için 25 Mayıs'tan itibaren her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki tüm etkinliklerin yasaklandığı anımsatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz genelinde kamu düzeninin bozulmasına yol açabilecek eylem ve etkinlik beklentisinin ortadan kalktığı değerlendirildiğinden 5 Haziran'dan itibaren Anayasamızın 34. maddesinde, kamu düzeni ve güvenliği şartları dışında Anayasal güvenceye alınan "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü" hakkının serbest bırakılması ve ilimizin tamamında uygulanan yasaklama kararının kaldırılması uygun görülmüştür. 25 Mayıs 2016'da ikinci bir emre kadar yasaklanan "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri" yasağı 5 Haziran'dan tarihinden itibaren kaldırılmıştır."

Yorumlar