Hakim ve savcılardan darbe girişimine tepki

- Büyükçekmece Adliyesinde görev yapan hakim ve Cumhuriyet savcıları, darbe girişimine tepki göstermek için adliye bahçesinde cübbeleriyle İstiklal Marşı okudu, göndere Türk bayrağı çekti - Cumhuriyet Başsavcısı Kapıcı: - "Yaklaşık iki yıldan bu yana paralel ihanet çetesinin devlete büyük saldırısı oldu. Bunun en son örneğini 15 Temmuz gecesi gördük. Türk milleti yaşlısıyla, genciyle, tüm insanlarıyla bu darbenin karşısında durdu" - "Bundan sonra da devlet görevlilerine düşen, bunu gerçekleştirenleri bulup, ortaya çıkartıp, Türk yargısının önüne teslim edip, gerekli cezaların verilmesini sağlamaktır"

Google Haberlere Abone ol
Hakim ve savcılardan darbe girişimine tepki

İSTANBUL (AA) - Büyükçekmece Adliyesinde görev yapan hakim ve Cumhuriyet savcıları, bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimine adliye bahçesinde cübbeleriyle İstiklal Marşı okuyup, göndere bayrak çekerek tepki gösterdi.

Büyükçekmece'de görev yapan hakim ve Cumhuriyet savcıları, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek için cübbeleriyle adliye önünde toplandı.

Hakim ve Cumhuriyet savcıları, İstiklal Marşı okurken bu sırada göndere Türk bayrağı çekildi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Kapıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükçekmece Adliyesi hakim ve savcıları olarak, demokrasi şehitlerini anmak üzere bir araya geldiklerini ve hepsine Allah'tan rahmet dilediklerini söyledi.

Kapıcı, Türkiye'nin olağanüstü günlerden geçtiğini ifade ederek, "Bizler yargı camiasının çalışanları, hakim ve savcıları olarak, gücümüzü halktan alıyoruz. TBMM'nin çıkardığı Anayasa ve kanunlara göre görevimizi yapmaktayız ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu mücadele sırasında üzerimize düşen neyse hepsini yapacağız. Bundan Türk milletinin emin olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Yaklaşık iki yıldan bu yana paralel ihanet çetesinin devlete büyük saldırısı olduğunu anlatan Kapıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun en son örneğini 15 Temmuz gecesi gördük. Türk milleti yaşlısıyla, genciyle, tüm insanlarıyla bu darbenin karşısında durdu. Allah'a şükür ki büyük oranda bunlar önlendi. Bundan sonra devlet görevlilerine düşen; bunu gerçekleştirenleri bulup, ortaya çıkartıp, Türk yargısının önüne teslim edip, gerekli cezaların verilmesini sağlamaktır. Bu vesile ile tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Yorumlar