Hakim ve savcılar yeni adli yılı kutladı

- Yargıda Birlik Derneği Başkanı Karakütük: - "15 Temmuz'da yaşanan acı olay; Türkiye'nin birliğe, dayanışmaya, uzlaşmaya, çoğulculuğa ve paylaşmaya ihtiyacı olduğunu gösterdi. Bu topraklarda sonsuza dek bağımsız yaşanabilmesi için toplumun her katmanının birlik ve beraberlik içinde bir tavır sergilemesi ve hukukun üstünlüğü konusunda ortak paydada buluşması gerekir" - Başkanvekili Kırmaz: - "Kimse Türk milletinden üstün değildir, biz sadece Türk milletine hizmet ettik ve edeceğiz. Bazı yargı mensupları maalesef adına hüküm kurdukları millet yerine, başkalarından aldıkları talimatlarla hakimlik yapmaya kalktılar"

Google Haberlere Abone ol
Hakim ve savcılar yeni adli yılı kutladı

İSTANBUL (AA) - Yargıda Birlik Derneği Başkanı Cumali Karakütük, 15 Temmuz'da yaşanan acı olayın, Türkiye'nin birliğe, dayanışmaya, uzlaşmaya, çoğulculuğa ve paylaşmaya ihtiyacı olduğunu gösterdiğini belirterek, "Bu topraklarda sonsuza dek bağımsız yaşanabilmesi için toplumun her katmanının birlik ve beraberlik içinde bir tavır sergilemesi ve hukukun üstünlüğü konusunda ortak paydada buluşması gerekir." dedi.

Dernek üyeleri yeni adli yılda milli birlik ve kardeşliği pekiştirmek amacıyla "Büyük İstanbul Buluşması" adı altında Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya geldi.

Toplantının amacı konusunda AA muhabirine değerlendirmede bulunan Karakütük, derneğin temellerinin 2014'te atıldığını, önce platform olarak yola çıktıklarını sonra dernek çatısı altında devam ettiklerini vurguladı.

Karakütük, Türkiye'nin farklı illerinde belli aralıklarla meslektaşlarıyla bir araya geldiklerini belirterek, adli yılın açılışı dolayısıyla İstanbul'daki hakim ve savcılarla bir akşam yemeğinde buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

- "Bizi birleştiren tek şey; yargının bağımsızlığıdır"

Türkiye'nin mayasının birlik ve beraberlikten geçtiğine inandıklarına vurgu yapan Karakütük, "Bu kuralın her kurumda geçerli olması gerektiğine de inanıyoruz. Ülkemizi, devletimizi ve yargımızı koruyacak unsurun birlik ve beraberlik bağları olduğunu düşünüyoruz. Bu dernek çatısı altında toplanırken kimsenin siyasi eğilimi, orijini, siyasi düşüncesi, kökeni gibi şeyler asla etkili olmamaktadır. Bizi birleştiren tek şey; yargının bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü ve bu ülkenin bağımsızlığıdır." şeklinde konuştu.

Cumali Karakütük, 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin hain bir gece yaşadığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun sebepleri üzerine derin analizler yapılıyor. Sebepleri, sonuçları ortaya konuyor. Yapılması gerekli işler konusunda yargımızın çatı örgütü Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun hem çabuk refleks gösterdiğini hem de şu ana kadar ki tasarruflarının titiz bir çalışmanın eseri olduğunu belirtmek gerekir. Hala çalışmalarını sürdürüyorlar. Ayıklamalarını hukuka uygun bir şekilde gecesini gündüzüne katarak yapan bir kurum söz konusu."

Karakütük, 15 Temmuz'da yaşanan acı olayın, Türkiye'nin birliğe, dayanışmaya, uzlaşmaya, çoğulculuğa ve paylaşmaya ihtiyacı olduğunu gösterdiğinin altını çizerek, bu topraklarda sonsuza dek bağımsız yaşanabilmesi için toplumun her katmanının birlik ve beraberlik içinde bir tavır sergilemesi ve hukukun üstünlüğü konusunda ortak paydada buluşması gerektiğini vurguladı.

- "Başkalarından aldıkları talimatlarla hakimlik yapmaya kalktılar"

Yargıda Birlik Derneği Başkanvekili Birol Kırmaz da yeni yargı yılının açılışında İstanbul'da görev yapan hakim ve savcılarla bir araya gelip birlik, beraberlik mesajı vermeyi amaçladıklarını ifade ederek, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimine karşı bütün dernek üyelerinin tek yürek olduğunu ve hainlere geçit vermediğini söyledi.

Kırmaz, kimsenin Türk milletinden üstün olmadığını, dernek üyeleri olarak sadece Türk milletine hizmet ettiklerini ve edeceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Bazı yargı mensupları maalesef adına hüküm kurdukları millet yerine, başkalarından aldıkları talimatlarla hakimlik yapmaya kalktılar. Ordu içine sızmış ve asker maskesi takmış bazı kişiler tarafından bir darbe girişimi sergilenmek istendi. Biz dernek olarak 2,5 yıldır bu yapı ile mücadele ediyorduk ve bu yapının ülke için en büyük tehlike olduğunu söylüyorduk. Sonunda dediklerimiz ortaya çıktı. Bu belanın hayırlara vesile olacağını düşünüyoruz. Yargımız, kamu bürokrasisi ve devlet de artık bu hain yapıdan temizlenmiş olarak milletiyle omuz omuza ülkenin refahı ve mutluluğu için çaba gösterecek."

Sadece milletinin hizmetinde olan bir yargı istediklerini aktaran Kırmaz, bundan sonra Türk milletinin yargısına daha çok güveneceğini ve hürriyetlerin en büyük güvencesi olan demokrasinin daha sağlam temellere oturacağını kaydetti.

Yorumlar