HAK-PAR Genel Başkanı Karakoç:

- "PKK yaptığı yanlıştan geri adım atmıyor. Göz göre göre insanları ölüme gönderiyor. Barikat siyaseti yanlıştı ve halk destek vermedi" - "Edindiğimiz tecrübelerden sonra şunu söylüyoruz, doğru zeminde, doğru siyasette bir araya gelmeliyiz. Ayrışmanın hiç kimseye faydası yok"

Google Haberlere Abone ol
HAK-PAR Genel Başkanı Karakoç:

ANKARA - (AA) - TANJU ÖZKAYA - Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Refik Karakoç, "PKK yaptığı yanlıştan geri adım atmıyor. Göz göre göre insanları ölüme gönderiyor. Barikat siyaseti yanlıştı ve halk destek vermedi." dedi.

Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölücü terör örgütü PKK'nın silahlı çatışmaları şehir merkezlerine taşıyarak tarihi bir hata yaptığını vurguladı.

Barikat ve hendek politikasının sebep olduğu çatışmalardan Kürtlerin ciddi rahatsızlık duyduğuna işaret eden Karakoç, bu nedenle terör örgütünün medya ve faklı kanallardan yaptığı ayaklanma çağrısının Kürtlerde karşılık bulmadığını bildirdi.

Karakoç, şöyle devam etti:

"Hendek ve barikat politikasının sebep olduğu çatışmalardan halk korkunç derecede rahatsız. Halkın çatışmalara destek vermediği çok açık ve net. Çıplak gözle gözlemlediğimiz bir konu. Kendi medyaları aracılığıyla çağrı yaptıkları halde halk buna icabet etmedi. Çünkü yanlış bir siyasetti. Herhangi bir hareket, bir noktada hata yaptığını anladığı anda geri adım atmasını bilmelidir. PKK yaptığı yanlıştan geri adım atmıyor. Göz göre göre insanları ölüme gönderiyor. Barikat siyaseti yanlıştı ve halk destek vermedi."

- "Siyasetin önü açılsın diye halk HDP'ye oy verdi"

Karakoç, HDP'ye oy veren halkın beklentilerine cevap bulamadığı için 1 Kasım'daki genel seçimlerinde desteğini çektiğini, bu nedenle HDP’nin her geçen gün kan kaybetmeye devam ettiğini ifade etti.

Halkın, "siyasetin önü açılsın ve şiddet son bulsun" diye HDP'ye destek verdiğine değinen Karakoç, "HDP bunu anlayamadı ya da anlamak istemdi. Birkaç haftadan sonra olumlu mesajları değişti. Çatışma ortamın hazırlayıcıları oldular." dedi.

Kürt sorununun çözüm bulması için öncelikle şiddetin son bulması gerektiğini vurgulayan Refik Karakoç, silahları bırakması için PKK’ya defalarca çağrı yaptıklarına işaret etti. Çatışmaların olduğu bir ortamda meşru hakların talep edilmesinin zorlaştığına dikkati çeken Karakoç, Kürtlerin meşru mücadele biçimleriyle sorunlarını dile getirmelerinden yana olduklarını bildirdi.

Ayrışmanın kimseye fayda sağlamayacağını vurgulayan Karakoç, "Edindiğimiz tecrübelerden sonra şunu söylüyoruz doğru zeminde doğru siyasette bir araya gelmeliyiz. Ayrışmanın bölüşmenin hiç kimseye faydası yok." ifadesini kullandı.

Karakoç, silaha ve şiddete karşı olduklarını belirterek, demokratik yol ve yöntemlerle mücadele arayışında olunması tavsiyesinde bulundu.

Yorumlar