Güvenlik güçlerine yöresel yemek gönderdiler

- Sivas'taki bazı lise öğrencileri, ailelerinin yardımıyla hazırladıkları yöresel ev yemeklerini, Nusaybin'de görev yapan güvenlik güçlerine göndererek, moral desteğinde bulundu

Google Haberlere Abone ol
Güvenlik güçlerine yöresel yemek gönderdiler

SİVAS (AA) - Sivas'taki Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencileri, ailelerinin yardımıyla hazırladıkları yöresel ev yemeklerini, Mardin'in Nusaybin ilçesinde terörle mücadele eden güvenlik güçlerine gönderdi.

Okulun müdürü Savaş Korkmaz, okulda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, öğrencilerin büyük fedakarlık göstererek hazırladığı anlamlı kampanya için bir araya geldiklerini söyledi.

Böyle bir projenin içinde olduğu için gurur duyduğunu aktaran Korkmaz, şöyle konuştu:

"Okulumuzda yapılan bir toplantıda öğrencilerimizden Ayşenur Aydeniz, Nusaybin'de görev yapan güvenlik görevlilerimizin istek ve taleplerini dile getirdi. O anda duygusal anlar yaşadık. Yöresel yemekleri özlediklerini ifade ettiğinde, 'böyle bir çalışma yapabilir miyiz' dedik. Ayşenur da buna öncü olacağını ifade etti. Velilerimizin, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımıyla son derece güzel bir çalışma yaptık."

Ağabeyi Iğdır'da uzman çavuş olarak görev yapan 12'nci sınıf öğrencisi Ayşenur Aydeniz de Nusaybin'de görev yapan bir yakınıyla irtibata geçerek, orada görev yapan güvenlik güçlerinin neleri özlediklerini ve nelere ihtiyaçları olduklarını öğrendiğini anlattı.

Güvenlik güçlerinin Sivas'ın yöresel yemeklerini özlediklerini öğrendiğini aktaran Aydeniz, "Ben de bunun üzerine okulda kampanya başlattım. İdaremiz ve velilerimiz destek oldular. Biz de elimizden geldiği kadar ailelerimizin yardımıyla Sivas yöresel yemeklerini yaptık. Bu benim için gurur verici bir olay." dedi.

12'nci sınıf öğrencisi Kübra Akdağ ise "Böyle bir proje yaptığımız için kendimizle gurur duyuyoruz. Orada görev yapanlara çok güveniyoruz. Onların her zaman yanlarındayız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kolilere konulan yöresel yemekler, öğrencilerin ve velilerinin yazdığı mektuplarla birlikte Nusaybin'e gönderildi.

Yorumlar