Güvenlik güçleri güvercinleri de kurtardı

- Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda, patlayıcı tuzaklanan bir evde arama yapan güvenlik güçleri, uzun süredir aç ve susuz kalan güvercinler buldu - Telef olmak üzere olan güvercinlere su veren güvenlik güçleri daha sonra kuşları serbest bıraktı - Operasyonda çemberi daraltan operasyon timleri, teröristlere "Teslim ol" çağrısında bulunuyor

Google Haberlere Abone ol
Güvenlik güçleri güvercinleri de kurtardı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda, patlayıcı tuzaklanan bir evde arama yapan güvenlik güçleri, uzun süredir bir odada aç ve susuz kalan güvercinleri su verdikten sonra serbest bıraktı.

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinin müşterek operasyonunda, terör örgütü üyeleri, İsmetpaşa, Gazi Paşa ve Bahçelievler mahallelerinde çembere alındı.

- Güvenlik güçleri susuzluklarını dindirdi

Operasyon timleri büyük bir titizlikle sürdürülen operasyonda, her geçen gün ilerleyişlerini sürdürürken terörle mücadele timleri teröristlerden arındırılan bölgelerdeki evlerde arama yapıyor.

Vakıfkent Mahallesi'nde teröristlerce kapısına el yapımı patlayıcı tuzaklanan bir eve patlayıcıyı imha ettikten sonra giren güvenlik güçleri burada arama yaptı.

Aramada, bir odada uzun süredir aç ve susuz kalan güvercinleri bulan güvenlik güçleri, telef olmak üzere olan kuşlara su verdi.

Hep birlikte su konulan kaba yönelen ve susuzluklarını dindiren güvercinler, daha sonra kapıdan çıkarak özgürlüklerine kavuştu.

- 441 terörist etkisiz hale getirildi

Operasyonun 75. gününde etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 441'ye yükselirken, güvenlik güçleri teröristlere sık sık "Teslim ol" çağrısında bulunuyor.

Çemberi her geçen gün daraltan güvenlik güçleri ilerleyişlerini sürdürürken teröristler "teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık veriyor.

Örgüt üyelerinin sık sık kaçma girişiminde bulunduğunu aktaran güvenlik kaynakları, yaralı olan teröristlere ise "Saklanın" talimatı verildiğini aktardı.

- Sokak levhalarını değiştirdiler

Teröristlerin operasyon öncesi güvenlik güçlerinin şehir haritalarından faydalanma ihtimaline karşın kentteki sokak levhalarının pek çoğunun yerini değiştirdiği ortaya çıktı.

Yüzde 95'i tamamlanan operasyonda bugüne kadar 211 barikat kaldırıldı, 34 çukur kapatıldı, toplam 3 bin 897 ev arandı ve teröristlerce tuzaklanan bin 341 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Yorumlar