Gürcistanlı parlamenterlerden Türkiye'ye teşekkür

- Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Komitelerinin açıklaması: - "TBMM Dışişleri Komisyonundan yapılan açıklama ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO üyesi ülkelere Karadeniz bölgesinde koordinasyon ve iş birliğinin güçlendirilmesi için yaptığı çağrı, NATO'nun, gelecek zirvesinde somut sonuçların elde edileceği açıklamasına denk geldi" - "Gürcistan için bu tür iş birliği hayati önem taşımaktadır"

Google Haberlere Abone ol
Gürcistanlı parlamenterlerden Türkiye'ye teşekkür

TİFLİS (AA) - Gürcistan Parlamentosunun Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Komitelerince, Gürcistan'ın NATO üyeliğine desteğinden dolayı Türkiye'ye teşekkür edildi.

Dışişleri Komitesi Başkanı Tado Japaridze ve Avrupa ile Entegrasyon Komitesi Başkanı Levan Berdzenişvili'nin imzasıyla yayımlanan ve Gürcistan Parlamentosunun resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Gürcistan'ın bağımsızlığının ilk yıllardan bu yana Türkiye'nin desteğini hissettiği vurgulandı.

Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkilerinin, bölgede istikrarın bir örneği olduğuna işaret edilen açıklamada, "Türk meslektaşlarımıza Gürcistan'ın bağımsızlığını, egemenliğini ve uluslararası sınırlar içinde tanınmış toprak bütünlüğünü desteklediği için ayrıca teşekkür ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Stratejik ortak ve NATO üyesi Türkiye'nin desteğinin bu aşamada Gürcistan için büyük önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, bu desteğin iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerini kanıtlayan bir adım olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"TBMM Dışişleri Komisyonundan yapılan açıklama ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO üyesi ülkelere Karadeniz bölgesinde koordinasyon ve iş birliğinin güçlendirilmesi için yaptığı çağrı, NATO'nun gelecek zirvesinde somut sonuçların elde edileceği açıklamasına denk geldi. Gürcistan için bu tür iş birliği hayati önemi taşımaktadır. Gürcistan'ı güçlendirme ve NATO'nun genişlemesi sürecinde Türkiye'nin desteği, her zaman en büyük katkı olacak."

Yorumlar