Gürcistan’ın AB’ye vizesiz seyahat süreci

- Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz: - "Gürcistan vizesiz seyahat için kriterleri yerine getirdi"

Google Haberlere Abone ol
Gürcistan’ın AB’ye vizesiz seyahat süreci

STRAZBURG (AA) - Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Gürcistan'ın, vatandaşlarının AB ülkelerine vizesiz seyahat için gerekli kriterleri yerine getirdiğini söyledi.

Strasbourg’da devam eden AP Genel Kurulu çalışmaları sırasında Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile bir araya gelen Schulz, Gürcü yönetiminin vizesiz seyahat için kriterleri yerine getirdiğini belirterek, gerekli işlemlerin yapılarak yürürlüğe konulması gerektiğini belirtti.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, Schulz görüşmesi öncesi AP Dış İlişkiler Komitesinde düzenlenen toplantıya katıldı ve parlamenterlerin sorularını yanıtladı.

Margvelaşvili, Gürcistan’ın AB ile serbest ticaret anlaşması ve iş birliği anlaşması için gerekli reformları yaptığını söyleyerek, ülkesindeki tüm siyasi partilerin AB’ye dönük olumlu tavır konusunda hemfikir olduğunun altını çizdi.

Toplantıda söz alan AP Dış İlişkiler Komitesi üyeleri, Gürcistan’ın tüm kriterleri yerine getirdiği ve Gürcistan vatandaşlarına vizesiz seyahat hakkı tanınması gerektiği yönünde görüş belirterek, bu durumun Türkiye, Kosova ve Ukrayna gibi ülkelerle yapılan görüşmelerden ayrı tutulması üzerinde birleşti.

Strasbourg temasları kapsamında Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile de bir araya gelen Margvelaşvili, yarın Brüksel’e geçerek NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüşecek.

Yorumlar