Gürcistan'dan Rusya'ya Duma seçimleri tepkisi

- Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, Duma seçimlerinin Abhazya ile Güney Osetya topraklarında düzenlenmesini kınadı

Google Haberlere Abone ol
Gürcistan'dan Rusya'ya Duma seçimleri tepkisi

TİFLİS (AA) - Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma seçimlerinin Abhazya ve Güney Osetya topraklarında düzenlenmesini kınadı.

Gürcistan Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya ve Güney Osetya'da düzenlenen Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma seçimlerinin yasadışı olduğu belirtilerek, yapılan seçimlerin Gürcistan egemenliği ve toprak bütünlüğüne karşı atılan bir adım olduğu vurgulandı.

Açıklamada, toprak bütünlüğü konusunda uluslararası hukukun ilkelerine karşı atılan söz konusu adımın Moskova'nın yürüttüğü işgal politikasının bir parçası olduğu kaydedilirken, "Duma seçimlerinin işgal edilmiş Abhazya ve Güney Osetya topraklarında düzenlenmesini kınıyoruz." ifadesine yer verildi.

Rusya Federasyonu tarafından on binlerce Abhazyalı ve Güney Osetyalı'ya 2000 yıldan itibaren yasadışı Rus pasaportu dağıtıldığı ileri sürülen açıklamada, Duma'daki seçimler için bölgede yaşayan 114 bin kişiye seçimlere katılma hakkı verildiği bildirildi.

Açıklamada, uluslararası ortakların Rusya'nın söz konusu yasadışı adımlarına tepki göstermesi çağrısı yapıldı.


Yorumlar