Gürcistan'daki ortak askeri tatbikat

- Gürcistan, ABD ve İngiltere'nin düzenlediği ortak askeri tatbikat sona erdi

Google Haberlere Abone ol
Gürcistan'daki ortak askeri tatbikat

TİFLİS (AA) - Gürcistan, ABD ve İngiltere'nin, Gürcistan'ın başkenti Tiflis yakınında Vaziani askeri üssünde düzenlediği ortak askeri tatbikat resmi törenle sona erdi.

Vaziani askeri üssünde yaklaşık iki hafta süren "Noble Partner 2016" isimli tatbikatın resmi kapanış töreninden önce Amerikalı, Gürcü ve İngiliz askerler ortak gösteri düzenledi.

Gürcistan Hava Kuvvetlerine ait SU-25 tip savaş uçağı ve UH 1H İrokez helikopterler, tanklar, ABD donanmasına ait M-12 Abrams tankları ve Bradley zırhlı araçlarıyla üç ülkenin askerlerinin katıldığı gösteri yaklaşık bir saat sürdü.

Tatbikatın kapanış töreninde ABD, Gürcistan ve İngiltere'nin milli marşlarının çalınmasının ardından konuşan Gürcistan Savunma Bakanı Tinatin Khidaşeli, Gürcü askerlerin gelişimi açısından böyle bir tatbikata ülkesinin ev sahipliği yapmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, iki hafta süren tatbikatlara katılan üç ülkenin asker ve yöneticilerini tebrik etti.

ABD'nin Avrupa Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ben Hodges da ortak düzenlenen tatbikatların çok önemli olduğunu vurguladı.

Amerikalı, Gürcü ve İngiliz askerlerine hitap eden Hodges, "Biz sadece ortak değil, kardeşiz." ifadelerini kullandı.

Gürcistan'da düzenlenen "Noble Partner 2016" ortak tatbikatı 11 Mayıs'ta Tiflis'e yakın Vaziani askeri üssünde başlamıştı. Tatbikata 650 Amerikalı, 150 İngiliz ve 500 Gürcü askeri katıldı.


Yorumlar