Gürcistan'daki çok uluslu ortak askeri tatbikat sona erdi

TİFLİS (AA) - Gürcistan, ABD, Bulgaristan, Romanya, Letonya ve Ukrayna'nın katılımıyla düzenlenen ve bir hafta süren "Agile Spirit 2016" adlı çok uluslu ortak...

Google Haberlere Abone ol
Gürcistan'daki çok uluslu ortak askeri tatbikat sona erdi

TİFLİS (AA) - Gürcistan, ABD, Bulgaristan, Romanya, Letonya ve Ukrayna'nın katılımıyla düzenlenen ve bir hafta süren "Agile Spirit 2016" adlı çok uluslu ortak askeri tatbikat, resmi törenle sona erdi.

Akhaltikhe kentine yakın "Orfolo" askeri üssünde düzenlenen resmi törende konuşan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Gürcistan topraklarında 6 ülke milli marşının çalınmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Margvelaşvili, Gürcülerin 3 bin yıllık tarihinin gurur verici olduğunu dile getirerek "Müttefiklerimizle aramızdaki dostluk ruhu güçlü olduğu sürece bu topraklar her zaman daha güvenli olacak." dedi.

Törene, Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria ve Genelkurmay Başkanı Vakhtang Kmaladze'nin yanı sıra büyükelçiler de katıldı.

"Agile Spirit 2016" adlı tatbikat, başkent Tiflis'e yakın Vaziani bölgesi ile Ahlaktsihke kentine yakın "Orfolo" üssünde düzenlendi.

Gürcistan Savunma Bakanlığı, ABD ordusuna ait zırhlı araçların da katıldığı tatbikatta 6 ülkeden toplam bin 200 askerin görev aldığını açıkladı.

Yorumlar