Gürcistan'da genel seçime doğru

- Ana muhalefet Birleşik Ulusal Hareket Partisi'nin yürüttüğü seçim öncesi kampanyası Tiflis'teki mitingle sona erdi - Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili: "Bizler ve tüm ülke için seçimleri kazanmaya üç gün kaldı. Kazanmış Gürcistan'a kavuşacağız"

Google Haberlere Abone ol
Gürcistan'da genel seçime doğru

TİFLİS (AA) - Gürcistan, 8 Ekim'de yapılacak genel seçime hazırlanırken ana muhalefet Birleşik Ulusal Hareket partisinin yürüttüğü seçim öncesi kampanyası başkent Tiflis'te düzenlenen mitingle sona erdi.

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı ve Ukrayna'nın Odessa Valisi Mihail Saakaşvili'nin desteklediği Birleşik Ulusal Hareket partisinin seçim öncesi kampanyası Tiflis'in Gül Meydanı'nda binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen bir mitingle son buldu.

Gürcistan vatandaşlığından çıkarılan ve hakkında tutuklama kararı olduğu için ülkesine dönemeyen Saakaşvili, miting alanına kurulan dev ekrandan katılımcılara seslenerek, Birleşik Ulusal Hareket partisinin cumartesi günü yapılacak seçimlerde kazanacağına inandığını kaydetti.

Saakaşvili, konuşmasında "Ülkemiz için seçimleri kazanmaya 3 gün kaldı. Kazanmış Gürcistan'a kavuşacağız." ifadesini kullandı. Saakaşvili, seçimlerden sonra Gürcistan'ın kalkınması için harekete geçeceklerini söyledi.

Anketler, 8 Ekim'deki genel seçimde eski Başbakan Bidzina İvanişvili tarafından kurulan Gürcü Hayali-Demokratik Gürcistan partisi ve Birleşik Ulusal Hareket partisinin yarışı önde götüreceğini gösteriyor.



Yorumlar