Gürcistan sınırının sıfır noktasında "Mehmetçik"in bayramlaşması

- Ardahan'da, Gürcistan sınırının sıfır noktasındaki Aktaş Hudut Karakolu'nda görevli askerler bayramlaştı - Askerler, ailelerinden kilometrelerce uzakta olsalar da görevin bilincinde hareket ediyor

Google Haberlere Abone ol
Gürcistan sınırının sıfır noktasında "Mehmetçik"in bayramlaşması

ARDAHAN (AA) - Ardahan'da, Gürcistan sınırının sıfır noktasında yer alan Aktaş Hudut Karakolu'nda görevli askerler, Ramazan Bayramı'na komutanlarıyla birlikte girdi. Askerler, komutanların desteğiyle aileleriyle telefonla görüştü.

Aktaş Hudut Karakolunda, Bölük Komutan Vekili Üsteğmen Volkan Ceylan, bölük bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde askerlerin bayramını tek tek tebrik etti.

Askerlerle birlikte yemek yiyen ve nöbet tutan askerleri ziyaret eden Ceylan, askerlerin aileleriyle telefonla görüşmelerini sağladı.

Piyade Er Mustafa Boz, telefonla görüştüğü ailesine huzurlu olduğunu belirterek, "Ben şu an nöbetteyim. Hepinizin bayramını kutluyor, ellerinizden öpüyorum. Bir dahaki bayramda inşallah beraber olacağız. Beni merak etmeyin. Karakoldaki arkadaşlarımla birlikte huzur içinde bayramı kutlayacağız." dedi.

Mehmet Berk adlı er ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesini özlediğini belirterek, "Kim ailesini özlemez ki? Birlikte görev yaptığım tüm silah arkadaşlarım gibi ben de ailemi özlüyorum. Ama ailemin rahat uyuyabilmesi için burada olduğumu düşününce özlemimi unutuyorum." diye konuştu.

Askerlere komutanları, bölük bahçesinde çikolata, şeker ve kolonya ikramında bulundu, bayramlarını tek tek tebrik etti.

Nöbetteki askerler ise bir an olsun neredeyse gözünü bile kırpmadan nöbetlerini sürdürdü.

Yorumlar