Gurbetçilerin memleket yolculuğu başladı

- Yaşadıkları ülkelerden tatillerini memleketlerinde geçirmek üzere yola çıkan gurbetçiler, Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan yurda giriş yapıyor

Google Haberlere Abone ol
Gurbetçilerin memleket yolculuğu başladı

EDİRNE (AA) - Yaşadıkları ülkelerden tatillerini Türkiye'de geçirmek üzere yola çıkan gurbetçiler, Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan yurda giriş yapmaya başladı.

Hollanda'dan Türkiye'ye gelen Malik Bağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllık tatilini İzmir'de geçireceğini söyledi.

Memleketinde yakınları ve arkadaşlarıyla görüşeceğini belirten Bağcı, "Yolculuğumuz iyi geçti. Sınır kapılarında çok beklemedik. Bu yıl tatilimiz ramazana denk geldi. Ramazanı da Türkiye'de geçirmek mutluluk verici olacak bizim için." dedi.

Almanya'dan gelen Kemal Engindeniz ise aracı arıza yaptığı için üç gündür yolda olduğunu ifade etti.

Bandırma'ya yakınlarının yanına gittiğini aktaran Engindeniz, "Yolda bazı sorunlar yaşasak da sonuçta memleketimize geldik. Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra bütün yorgunluğumuz geçti." diye konuştu.

Almanya'dan ailesiyle yurda gelen Sevim Kara da Türkiye'ye geldiği için mutlu olduğunu söyledi.

Duygulandığını ifade eden Kara, "Allah her zaman devletimize yardımcı olsun. Bayrağı ve askeri gördüğüm zaman çok duygulanıyorum. Sınırdan giriş yaparken bayrağımızı gördüm çok mutlu oldum. Eşim ve oğlumla memleketimiz Kırşehir'e gideceğiz. Ankara'daki yakınlarımızı göreceğiz. Mübarek ramazan ayını da Türkiye'de geçirmek güzel bir duygu. Herkese iyi tatiller, hayırlı ramazanlar." şeklinde konuştu.

Bu arada, bazı gurbetçilerin de ramazanı baba ocağında geçirmek için okullarından ve çalıştıkları iş yerlerinden izin alarak tatil sezonundan önce Türkiye'ye geldiği öğrenildi.

Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan gurbetçi girişlerinin temmuz ayı başlarında artması bekleniyor.




Yorumlar