Güneydoğulu siyasetçilerden PKK'ya ortak tepki

- Güneydoğu'nun önemli kentlerinin başında gelen Şanlıurfa'da, farklı görüşteki siyasi partilerin temsilcileri, terör örgütü PKK'nın ülkedeki huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik saldırılarına ortak tepki gösterdi - AK Parti İl Başkanı Beyazgül: "Bu tür saldırılar amacına ulaşamayacak, vatandaşımız en iyi cevabı vermeye devam edecektir" - MHP İl Başkanı Güneş: "Farklı görüşteki siyasilere saldırılar gerçekleştirerek iç karışıklık çıkarmak istiyorlar" - CHP İl Başkanı Aydınlık: "Ülkeyi karıştırmak isteyenlerin bu saldırılarından korkmuyoruz. Siyasilere gözdağı vermeye çalışıyorlar" - HÜDA PAR İl Başkanı Yalçın: "Bu saldırılarda tek kaybeden saldırganın kendisi olacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Güneydoğulu siyasetçilerden PKK'ya ortak tepki

ŞANLIURFA (AA) - RAUF MALTAŞ - Türkiye'de farklı etnik kökenden insanların huzur içerisinde yaşadığı Şanlıurfa'da siyasi partilerin temsilcileri, terör örgütü PKK'nın sivillere, güvenlik güçlerine ve siyasilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Türk, Arap ve Kürt kökenli binlerce vatandaşın kardeşçe yaşadığı kentte, siyasi partilerin il başkanları, terör örgütünün hedef gözetmeksizin gerçekleştirdiği hain saldırıları kınadı.

AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Kasım 2015'teki Milletvekili Genel Seçiminde AK Parti Hakkari 1. sıra adayı Ahmet Budak'ın terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edildiğini hatırlattı.

Terör örgütlerinin amacının kaos ve bölge insanı üzerinde korku oluşturmak olduğunu vurgulayan Beyazgül, bölgede partilerinin iktidarı döneminde ciddi ölçekte yatırım yapıldığını belirtti.

Devletin desteğini gören bölge halkını hazmedemeyenlerin bu tür saldırılar gerçekleştirdiğini aktaran Beyazgül, "Ölüm üzerinden kaos oluşturmak istiyorlar. 15 yıldır bölgede ciddi yatırımlar yapıldı. Yollarımız, hastanelerimiz Avrupa standartlarına ulaştı. Tüm bu gelişmelerden insanlarımız da yararlanmaya başladı. Ülkemizdeki iyi gidişatı hazmedemeyenler vatandaşı tahrik ederek farklı eylemlere yöneliyor. Bu tür saldırılar amacına ulaşamayacak vatandaşımız en iyi cevabı vermeye devam edecektir." dedi.

- "Bölge halkından destek yok"

MHP İl Başkanı Mahmut Güneş de terör örgütü PKK mensuplarının Türkiye'yi bir iç savaşa sokmaya yönelik beyhude girişimlerde bulunduğunu söyledi.

İnsanları kaosa ve iç çatışmaların içerisine sürükleme oyunlarının geçmişte kaldığını vurgulayan Güneş, bilinçlenen milletin oyuna gelmeyeceğini ifade etti.

Terör örgütünün bölge halkından destek alamadığını anlatan Güneş, "Farklı görüşteki siyasilere saldırılar gerçekleştirerek iç karışıklık çıkarmak istiyorlar. Güvenlik güçlerinden suikastlara yönelik uyarılar alıyoruz. Biz de tabi kendi önlemlerimizi alıyoruz. PKK, bölge halkından destek alamıyor özellikle belediyelerdeki kayyum görevlendirmelerinin ardından sokağa çıkma çağrısı yapıldı. Vatandaşlar bu çağrıları önemsemeyerek sokağa çıkmadı. 50-100 kişiyle kayyum eylemi yapmaya çalışıyorlar. Bölge halkından destek görmeyen PKK gayesine ulaşamayacaktır." diye konuştu.

- "Yolumuza devam edeceğiz"

CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçişi sırasında silahlı saldırıya maruz kaldığını anımsattı.

Özellikle siyasilere yönelik eylem gerçekleştiren teröristlerin amacına ulaşamayacağını vurgulayan Aydınlık, "Bu tür saldırılar siyasileri caydıramaz, yolundan döndüremez. Birlik ve beraberliği için ülkemizin yola çıktık. Silahla önümüzü kesmeleri bizi korkutmaz. Demokrasimizin güçlenmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bunları yapanların niçin yaptıklarını anlamakta güçlük çekiyoruz. Ülkeyi karıştırmak isteyenlerin bu saldırılardan korkmuyoruz. Siyasilere gözdağı vermeye çalışıyorlar. Bizim çizgimiz belli. Aynı istikamette durmadan yolumuza devam edeceğiz." dedi.

- "Tek kaybeden kendileri olacaktır"

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Başkanı Lokman Yalçın da siyasilere yönelik saldırıları kabul edilemez bulduklarını kaydetti.

Türkiye'de fikir özgürlüğünün bulunduğunu belirten Yalçın, "Şiddete yönelmeyi asla kabul etmiyoruz. Bu kayyum atamalarının ardından bazı siyasiler tarafından endişe verici açıklamalar da yapılıyor. Siyasilerin hedef gösterilmesine yönelik girişimler var. Bu saldırılarda tek kaybeden saldırganın kendisi olacaktır. HDP Meclis'te milletvekilleriyle temsil edilen bir parti durumundadır. Saldırıları tetikleyici konuşmalardan uzak durmaları gerekiyor. Ülke şiddet sarmalına sokulmaktan uzak tutulmalıdır. " ifadelerini kullandı.

Yorumlar