Güney Sudan'daki gıda krizi

- Buheyrat eyaleti Enformasyon Bakanı Makuoth: "Vatandaşların yiyecek bir şeyi yok. Eyaletin başkenti Leer'deki çarşılarda da satılacak gıda maddesi kalmadı"

Google Haberlere Abone ol
Güney Sudan'daki gıda krizi

CUBA (AA) - Güney Sudan'daki gıda krizi nedeniyle ülkenin orta kesiminde yer alan Buheyrat (Lakes) eyaletinde halkın yiyecek bulmakta zorlandığı belirtildi.

AA muhabrine konuşan eyaletin Enformasyon Bakanı Peter Makuoth, "Vatandaşların yiyecek bir şeyi yok. Eyaletin başkenti Leer'deki çarşılarda da satılacak gıda maddesi kalmadı." dedi.

Bölgedeki aşırı yağışların yol açtığı sel felaketinin tarım ürünlerine büyük darbe vurduğunu, ürünlerin yerel pazarlara nakledildiği yolun da sel nedeniyle kapandığını kaydeden Makuoth, bölgede hayat şartlarının çok kötü olduğunu söyledi.

Halkın günde ortalama bir öğün yemek yiyebildiğini ifade eden Makuoth, uluslararası topluma acil yardım çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi tarafından kısa süre önce açıklanan raporda, Doğu Afrika'da yağış rejimindeki değişiklik nedeniyle yaklaşık 23,4 milyon kişinin acil gıda yardımına ihtiyaç duyduğu bildirilmişti.

Bölgede uluslararası toplumun yardımını bekleyen 4,8 milyon kişinin de Güney Sudan'da yaşadığı kaydedilmişti.


Yorumlar