Güney Sudan'da hakimler grev başlattı

CUBA (AA) - Güney Sudan'da hakimler, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve reform talebiyle greve gitti. Hakimler Komitesi Başkanı Halid Muhammed Cadeyn, AA...

Google Haberlere Abone ol
Güney Sudan'da hakimler grev başlattı

CUBA (AA) - Güney Sudan'da hakimler, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve reform talebiyle greve gitti.

Hakimler Komitesi Başkanı Halid Muhammed Cadeyn, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve reform talebiyle grev başlattıklarını belirterek, taleplerine karşılık verildiği durumda müzakere masasına oturmaya ve işlerine devam etmeye hazır olduklarını söyledi.

İş yapmalarına engel olacak önemli ve acil taleplerinin olduğuna dikkati çeken Cadeyn, "Bunlar çözülürse, ülke genelinden 186 hakimin bir araya geleceği genel kurul toplantısı yapılarak grev kaldırılır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Danışmanı Lawrence Korbenda başta olmak üzere bazı taraflarla diyalog içerisinde olduklarına işaret eden Cadeyn, son dört yıl boyunca hakimlerin geciken ikramiyelerinin ödenmesini, hakimlerin çalışma yerlerine taşınmasının ve ülke içinde ve dışında tedavi imkanlarının sağlanmasını, ofis malzemelerinin temin edilmesini ve maaşlarda reform istediklerini ifade etti.

Yorumlar