Güney Marmara'da mayısın ilk haftası yağışlı

Çanakkale'de yarın, Bursa, Balıkesir ve Yalova'da ise salıdan itibaren cumaya kadar sağanak etkili olacak

Google Haberlere Abone ol
Güney Marmara'da mayısın ilk haftası yağışlı

BURSA (AA) - Güney Marmara'da, 30 dereceyi aşan hava sıcaklıklarının yaşandığı nisan ayının ardından, mayısın ilk haftasının yağışlı geçmesi bekleniyor.

AA muhabirinin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da nisan ayının büyük bölümünde hava sıcaklıkları 20-30 derece seyretti.

Güney Marmara'da geçen ay hava sıcaklıkları ortalamanın 8-12 derece üzerine çıktı. Buna karşın mayısın ilk haftasında hava sıcaklıkları azalacak ve şiddetli yağışlar etkisini hissettirecek.

Haftaya çok bulutlu ve 23 derece sıcaklıkla başlayacak Bursa'da, salıdan itibaren 4 gün sağanak görülecek. Bursa'da sağanağın yaşanacağı günlerde en yüksek hava sıcaklıkları salı günü 21, çarşamba 19, perşembe 15, cuma ise 16 derece olacak.

Balıkesir'de de yarın havanın çok bulutlu ve sıcaklığın 25 derece olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkları, salıdan cumaya kadar sağanağın etkisiyle azalacak. Balıkesir'de salı 22, çarşamba 18, perşembe 17, cuma 19 derece sıcaklık öngörülüyor.

Çanakkale'de ise haftanın ilk gününde gök gürültülü sağanak, salı, çarşamba ve perşembe sağanak, cuma hafif sağanak bekleniyor. Hava sıcaklıkları, pazartesi günü 21, salı 19, çarşamba 17, perşembe 18, cuma 20 derecelerde seyredecek.

Yalova'da hava yarın çok bulutlu ve 21 derece olacak. Salı gününden itibaren 4 gün sağanak beklenen Yalova'da, yağışlar nedeniyle hava sıcaklıkları 3 derece düşecek.

Yorumlar