Güney Kore'ye konuşlandırılacak THAAD sistemi

- Güney Kore lideri Park, THAAD füze savunma sisteminini savundu: - "Başka bir yol varsa karşı çıkanlar öneride bulunsun"

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore'ye konuşlandırılacak THAAD sistemi

SEUL (AA) - Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Kuzey Kore tehdidine karşı ülkeye konuşlandırılacak ABD füze savunma sistemini savundu.

Yonhap ajansının haberine göre, Park, Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, "Halkımızı Kuzey Kore'nin olası füze saldırılarından korumak için, THAAD'ın (Terminal Yüksek İrtifa Savunması) konuşlandırılmasından başka bir yol varsa karşı çıkanlar öneride bulunsun" ifadesini kullandı.

Park, son dönemde füze savunma sistemi konusunda direniş ve eleştiriyle karşı karşıya olduğunu belirterek "Ancak devlet başkanı bu konuda tereddütlü davranırsa ülke istikrarsızlaşır" diye konuştu.

Bu arada, sistemin konuşlandırılacağı ülkenin güneydoğu kırsalındaki Seongju kasabasından, projeye karşı çıkan yaklaşık iki bin kişi bugün başkent Seul'e geldi.

Seul ve Washington yönetimleri, THAAD'ın gelecek yıl sonuna kadar Seongju kasabasına konuşlandırılacağını açıklamıştı.

ABD'nin THAAD teknolojisini Güney Kore'ye yerleştirme planına, Kuzey Kore'ye en yakın ülkelerden biri olan Çin uzun süredir karşı çıkıyor. Pekin yönetimi, füze savunma sisteminin bölgedeki güvenlik endişelerini artıracağını ve casusluk faaliyetleri için de kullanılabileceğini savunuyor.

Yorumlar