Güney Koreli STK'lardan Kuzey'e insani yardım

ANKARA (AA) - Güney Koreli bir grup sivil toplum kuruluşu (STK), Lionrock tayfununun yol açtığı sel felaketiyle mücadele eden Kuzey Kore'ye Kızılhaç...

Google Haberlere Abone ol
Güney Koreli STK'lardan Kuzey'e insani yardım

ANKARA (AA) - Güney Koreli bir grup sivil toplum kuruluşu (STK), Lionrock tayfununun yol açtığı sel felaketiyle mücadele eden Kuzey Kore'ye Kızılhaç vasıtasıyla 187 bin dolar yardım gönderdi.

Sivil toplum kuruluşu Kuzey Kore ile İşbirliği Konseyi (KNCCK) tarafından yayınlanan bildiride, Kızılhaç ile yapılan anlaşma uyarınca 187 bin dolarlık yardımın 100 bin dolarlık ilk bölümünün, Kuzey Kore'ye gönderildiği belirtildi.

Bildiride, yardımın Lionrock tayfununun neden olduğu sel felaketi nedeniyle gönderildiği kaydedilerek, "Para, Kuzey Hamgyong şehrinde yerlerinden olan Kuzey Korelilere yardım için kullanılacak." ifadesine yer verildi.

Güney Kore Birleşme Bakanlığından bir yetkili ise Kuzey'in provokatif eylemleri olduğunu söyleyerek, "Bazı sivil toplum kuruluşlarının, Kuzey Kore'ye yardım ulaştırması uygun değil. Zira Pyongyang, ülkeyi vuran selin ardından bile nükleer ve füze denemeleri yaptı." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin raporuna göre, Kuzey Kore'de ağustos ayı sonunda etkili olan Lionrock tayfununun yol açtığı sel felaketinde 133 kişi öldü, 395 kişi kayboldu. Kuzey Kore seli, 2. Dünya Savaşı'nın ardından güney ve kuzeyin ayrılmasından sonra ülkenin karşılaştığı en büyük felaket olarak nitelendirdi.

Yorumlar