Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis'in İsrail ziyareti

- İsrail Başbakanı Netanyahu ve Anastasiadis'in, Tükiye ile Güney Kıbrıs arasındaki ihtilafların sonlandırmasının "Ortadoğu'da geleceğe yönelik projelerin geliştirilmesine" katkı sağlayacağı konusunda mutabık kaldı

Google Haberlere Abone ol
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis'in İsrail ziyareti

KUDÜS (AA) - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in, Tükiye ile Güney Kıbrıs arasındaki ihtilafların sonlandırılmasının "Ortadoğu'da geleceğe yönelik projelerin geliştirilmesine" katkı sağlayacağı konusunda mutabık kaldığı bildirildi.

Netanyahu ve Anastasiadis'in Kudüs'te gerçekleştirdiği toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, "Her iki lider, Türkiye ile Güney Kıbrıs arasındaki ihtilafların çözüme kavuşmasının geleceğe yönelik projeleri geliştirme sürecine ve bölgenin istikrarına katkı sağlayacağı konusunda mutabık kaldı. Bu nedenle söz konusu sorunun çözüme kavuşmasında İsrail'in büyük çıkarı vardır." ifadeleri kullanıldı.

Netanyahu ve Anastasiadis'in, Ortadoğu bölgesindeki gaz alanının geliştirilmesi için İsrail, Güney Kıbrıs ve Yunanistan üçlüsünün önemini teyit ettikleri belirtilen açıklamada, üç ülke arasındaki toplantının 2016'nın sonunda gerçekleşmesi konusunda da hemfikir oldukları kaydedildi.

Netahyahu ve Anastasiadis'in görüşmesinin ardından her iki ülkeden yetkililerin, Aphrodite ve Weichai gaz sahaları ile ilgili görüştükleri aktarılan açıklamada, bu konuya Eylül ayında enerji bakanları düzeyinde devam edileceği vurgulandı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, dün İsrail'e resmi ziyarette bulunarak Başbakan Netanyahu ile bir araya gelmişti.

Yorumlar