Güney Afrika'da Ramazan Bayramı

- Güney Afrika Devlet Başkan Yardımcısı Ramaphosa, Müslümanların bayramını kutladı - Güney Afrika Devlet Başkan Yardımcısı Ramaphosa: - "Ramazan ayı boyunca siz Müslümanlar fakir ve muhtaçlara hizmet ederek, onlara yardım ederek, bize İslam'ın merhamet, adalet ve evrensel kardeşlik üzerine kurulmuş bir inanç olduğunu tekrar gösterdiniz”

Google Haberlere Abone ol
Güney Afrika'da Ramazan Bayramı

JOHANNESBURG (AA) - Güney Afrika Devlet Başkan Yardımcısı Cyril Ramaphosa, ülkedeki Müslümanların, ramazan boyunca yaptıkları yardımlarla, kendilerine yeniden İslam'ın merhamet dini olduğunu hatırlattıklarını söyledi.

Bayramın Türkiye'den bir gün geç kutlandığı Güney Afrika'da, Devlet Başkan Yardımcısı Ramaphosa, Müslümanların yoğunlukla yaşadığı güneyde bulunan Lenasia ilçesinde bayram namazının kılındığı alana giderek konuşma yaptı.

Namaz öncesi toplanan cemaate hitap eden Ramaphosa, Güney Afrikalı Müslümanların bayramını kutladı.

"Bu özel sabahı sizinle paylaşmamızı memnuniyetle karşıladığı için Lenasia Müslümanlarının liderlerine ve topluluğuna teşekkür etmek istiyorum. Bu kutlamayı hepinizle paylaşmaktan büyük onur duyuyoruz.” ifadelerini kullanan Ramaphosa, ülkedeki Müslümanların ulusun önemli bir parçası olduğunu dile getirdi.

Ramaphosa, Müslümanların tuttuğu oruçla, ahlaki donanımlarıyla Güney Afrika halkına inancın gücünü tekrar hatırlattığının altını çizerek, "Ramazan ayı boyunca siz Müslümanlar fakir ve muhtaçlara hizmet ederek, onlara yardım ederek, bize İslam'ın merhamet, adalet ve evrensel kardeşlik üzerine kurulmuş bir inanç olduğunu tekrar gösterdiniz.” dedi.

Ramaphosa, şunları kaydetti:

"İktidardaki Afrika Ulusal Kongresi (ANC) yoksulların yararına politikalar üretmek için muazzam bir sorumluluk taşıyor. Sizler uzun süre oruç tutup, yoksullara ettiğiniz yardımlarla ulusumuzun kalkınmasına katkıda bulundunuz. Fakirlerin ve marjinalleşmenin menfaatine karşı davrananlara karşı ayakta durmaya cesaret gösterdiniz. Birlikte, ulusumuzun kurtuluşu için dua etmeli ve çalışmalıyız.”

Ülkedeki dini otorite Cemiyet'ül Ulema’nın yayımladığı karar ile Güney Afrika'da bayramın ilk günü bugün olarak belirlenmişti.

Binlerce Müslüman'ın açık bir alanda kıldığı namaz sonrasında, cemaat birbiriyle bayramlaştı.

Yorumlar