GÜNDEM ÖZETİ / 9 Temmuz 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM ÖZETİ / 9 Temmuz 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi

- Polonya'daki zirve bugün sona erecek.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve kapsamındaki Afganistan'a yönelik "Kararlı Destek Operasyonu" başlıklı oturum ile NATO-Ukrayna Komisyonu toplantısına katılacak.

- Erdoğan, zirvenin ardından yurda dönecek.

- Zirve kapsamında Devlet ve Hükümet Başkanları düzeyinde NATO Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı yapılacak.

(Varşova)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na iştirak edecek.

(Yozgat/11.00)

2 - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, The Marmara Oteli'nde, 6. TÜRKSOY Üyesi Ülkeler UNESCO Milli Komisyonları Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/09.15)


EKONOMİ

1- G20 Ticaret Bakanları Toplantısı, Çin'de başlayacak.

- Toplantıya Türkiye'yi temsilen katılacak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, toplantı kapsamında ikili temaslarda bulunacak.

(Şanghay)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib)

2- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana)


SPOR

1- Turgay Şeren son yolculuğuna uğurlanıyor.

- Vefat eden A Milli Futbol Takımı ve Galatasaray'ın efsane kalecisi Şeren için, Florya'daki Galatasaray Yardımlaşma Vakfı ve Türk Telekom Arena'da anma töreni düzenlenecek.

- Turgay Şeren'in cenazesi, Teşvikiye Camisi'nde, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katılımıyla ikindi vakti kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

(İstanbul/13.30/15.00/17.13)

2- Avrupa Atletizm Şampiyonası Hollanda'da sürüyor.

(Amsterdam/14.00/19.45)

3- A Milli Erkek Basketbol Takımı, Filipinler'de düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri yarı finalinde Fransa ile karşılaşacak.

(Manila/16.00)

4- A Milli Erkek Voleybol Takımı, Portekiz'de düzenlenen FIVB Dünya Ligi 2. Grup Dörtlü Finali'nin ilk gününde Kanada ile karşı karşıya gelecek.

- Organizasyondaki diğer maçta ev sahibi Portekiz ile Hollanda karşılaşacak.

(Matosinhos/18.00/21.00)

5- Teniste, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da tek kadınlar finalinde ABD'li Serena Williams ile Alman Angelique Kerber korta çıkacak.

(Londra/16.00)

6- Bu yıl 103'üncüsü düzenlenen yol bisikletinin en önemli yarışı Fransa Bisiklet Turu'nun sekizinci gününde 184 kilometrelik Pau - Bagneres-de-Luchon etabı geçilecek.

(Pau/13.20)


***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yorumlar