GÜNDEM ÖZETİ / 6 Ekim 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM ÖZETİ / 6 Ekim 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Avustralya'da; Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya'dan oluşan MIKTA'nın Parlamento Başkanları 2. Danışma Toplantısı'na katılacak.

(Hobart)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Macaristan Başbakan Yardımcısı Zsolt Semjen Ankara'da.

- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, mevkidaşı Semjen'le Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlık'ta Semjen'le görüşecek.

(Ankara/11.00/12.00)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çağrı Okulları İlkokul bölümü açılış törenine katılacak.

(Ankara/11.00)

3- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, Şehir Hastanesinde incelemelerde bulunacak, sağlık çalışanları ile toplantıda bir araya gelecek, İl Sağlık Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

(Yozgat/11.15-19.30)

4- TBMM Genel Kurulunda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları ele alınacak.

(TBMM/14.00)


EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile Enerjisa'ya ait elektrik dağıtım şirketlerinin çağrı merkezi açılışına iştirak edecek.

- Albayrak, Hasan Kalyoncu Üniversitesi akademik yılı açılışına katılacak, Nizip-2 Geçişi Barınma Merkezi ve Birecik HES'i ziyaret edecek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin kavşak açılışı töreninde bulunacak.

(Adana 12.00/Gaziantep/14.30-19.15)

2- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Airshow açılış töreni ile Piri Reis Üniversitesinin akademik yıl açılış programına katılacak.

(İstanbul/11.00/14.30)

3- TÜİK, 2016 yılı küçük ve orta büyüklükteki girişim istatistikleri ile 2013-2015 hayat tabloları bültenini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlık Resmi Konut'ta, Singapur Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan ile bir araya gelecek ve heyetlerarası görüşmelere katılacak.

- Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/09.00-19.30)

2- Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, ABD'nin Rusya ile Suriye konusunda ikili ilişkilerini durdurması ve çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının başarısızlığa uğraması hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

(Cenevre)

3- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad)


GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Sanat Merkezinde düzenlenecek "İbrahim Bedreddin Elmalı" anma programına ve MÜSİAD Genel Merkezinde gerçekleştirilecek "Oku, Dinle ve Yaşa" etkinliğine katılacak.

(İstanbul/14.00/19.00)

2- SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Green Park Otel'de, "Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki İçin Teknik Yardım Projesi"nin kapanış programına iştirak edecek.

(Ankara/09.00)

3- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünün, Hollanda'nın Utrecht kentindeki "Değişen Toplumda Dini Miras Turizmi Nasıl Artırılır?" temalı konferansına katılacak ve ardından basın toplantısı düzenleyecek.

- Avcı, Amsterdam'da Türk toplumu temsilcileriyle bir araya gelecek ve ülkedeki turizm sektörü temsilcileriyle ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

(Utrecht/Amsterdam)

2- O’Art, "3. Fotoistanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali” kapsamında Nick Brandt’in "Tozlu Miras" isimli sergisine ev sahipliği yapacak.

(İstanbul/19.00)


SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu 2. maçında Ukrayna ile karşı karşıya gelecek.

(Konya/21.45)

2- Ümit Milli Futbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde deplasmanda Hollanda ile karşılaşacak.

(Alkmaar/19.30)

3- UEFA 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye, deplasmanda Letonya'nın karşısına çıkacak.

(Bucha/15.00)

4- Basketbol FIBA Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Muratbey Uşak, deplasmanda Romanya temsilcisi Cluj Napoca ile mücadele edecek.

(Cluj/20.00)


***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.



Yorumlar