GÜNDEM ÖZETİ / 5 Ekim 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM ÖZETİ / 5 Ekim 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi üyeliklerine seçilen Recai Akyel ile Yusuf Şevki Hakyemez'in andiçme törenine katılacak.

- Erdoğan, Bahreyn Başbakan Yardımcısı Şeyh Ali Bin Halife El Halife'yi ve Rolls-Royce CEO'su Warren East'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/10.30/13.15/14.15)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Avustralya'da Viktorya Eyalet Parlamentosu ile Türkiye-Avustralya Dostluk Anıtı'nı ziyaret edecek.

(Melbourne)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesinin yeni üyelerinin andiçme törenine katılacak ve partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/10.30/12.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye Yeşilay Cemiyetince Cerrahpaşa'da gerçekleştirilecek YEDAM Genel Merkezi'nin açılış törenine iştirak edecek.

(İstanbul/11.00)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İstanbul 5. Levent Projesi Dahilinde Kentsel Dönüşümle Yapılan 400 Konutun Kura Çekim Töreni"ne katılacak.

(İstanbul/11.00)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'de Havza Bazında Hassas Alanların ve Su Kalitesi Hedeflerinin Belirlenmesi Projesi"nin kapanış toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, partisinin Ar-Ge Başkanlığı İl Başkanları Toplantısı'nın açılışında konuşacak.

(Ankara/10.00)

5- TBMM Genel Kurulunda, Kişisel Verilerin Korunması Kuruluna üye seçimi yapılacak.

(TBMM/14.00)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Japonya'daki temasları kapsamında Bilim ve İnovasyon Ulusal Müzesini, NEC firması Sergi Salonu'nu, Japon Uzay Araştırma Merkezini ziyaret edecek.

(Tokyo/Tsukuba)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gürcistan'da Milli Müzeyi, Altın Fonunu ve Türk Büyükelçiliğini ziyaret edecek, Türk işadamlarıyla görüşecek.

(Tiflis)

3- Maliye Bakanı Naci Ağbal, DMO "Taşıt, Üst Yapılı Taşıt ve İş Makineleri Sektör Buluşmaları" ile TOBB Yönetim Kurulu toplantılarına katılacak.

(Ankara/10.00/14.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belçika'da Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de katıldığı Brüksel Afganistan Konferansı'na iştirak edecek.

(Brüksel)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic’le resmi konutta baş başa ve heyetlerarası görüşme yapacak, ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/18.00/18.30/19.00)

3- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

4- Gazze'ye Özgürlük Koalisyonu'nun organizesinde yola çıkan ve Gazze sularına yarın ulaşması beklenen Zaytouna gemisinin yolculuğu takip ediliyor.

(Kudüs)

5- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad)


GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Reyyan Ana Okulu açılışına katılacak.

(Ankara/10.00)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.


KÜLTÜR-SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Hollanda'da Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret edecek.

(Amsterdam)


SPOR

1- Basketbolda Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Fenerbahçe ile Anadolu Efes, Ankara Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(Ankara/20.00)

2- Türkiye-Ukrayna maçına doğru

- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ukrayna maçıyla ilgili Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- A Milli Takım, Ukrayna maçının son çalışmasını yapacak.

- Ukrayna Teknik direktörü Andriy Shevchenko, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda basın toplantısına katılacak.

- Ukrayna, Türkiye maçının hazırlıklarını Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(Konya/17.45/18.30/19.00/19.30)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası ön eleme turu ilk maçında Canik Belediyespor, Rusya'nın Chevakata takımıyla karşılaşacak.

(Samsun/18.00)

4- Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta 6. hafta maçları oynanacak.


***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yorumlar