GÜNDEM ÖZETİ / 29 Eylül 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM ÖZETİ / 29 Eylül 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1 - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen ve Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Dr. Adel el Hureyfi'yi ayrı ayrı kabul edecek.

(TBMM/10.00/11.00/12.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/11.00)

3- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fransa'da İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı’nın Çevre Bakanları Toplantısı'nın ikinci günkü oturumuna katılacak.

(Paris)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kadın ve Demokrasi Derneği Samsun Temsilciliğinin açılış törenine iştirak edecek.

(Samsun/13.00)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinin açılış törenine ve YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın da katılımıyla eğitim fakültesi dekanları ile düzenlenecek toplantıya katılacak.

(Konya/10.30/Ankara/15.30)

4- HDP​ Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Almanya'da, SPD Genel Başkanı ve Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ile Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in yanı sıra Almanya Sol Parti ve Alman Yeşiller Partisi liderleriyle de görüşmelerde bulunacak.

(Berlin)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "AK Parti 81 İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanları İstişare Toplantısı"nın açılış konuşmasını yapacak.

(Ankara/14.00)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, demir-çelik üreticileri ile görüşecek, 13. Uluslararası Demi̇r-çeli̇k ve Döküm Teknoloji̇, Maki̇na ve Ürünleri̇ İhti̇sas Fuarı'na iştirak edecek.

(İstanbul/09.00-10.00)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 7. Akdeniz Turizm Forumu (MEDITOUR 2016) açılışına katılacak, özel sektör temsilcileriyle bir araya gelecek.

- Elvan, ayrıca Valiliği, MESBAŞ Serbest Bölgesini ve Mersin OSB'yi ziyaret edecek.

(Mersin/09.00/11.00/12.45/14.30/16.00)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek.

(İzmir/10.30)

4- TÜİK, eylül ayı ekonomik güven endeksi ile yılın ilk yarısına ait elektrik ve doğalgaz fiyatları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışi̇şleri̇ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlık Resmi Konut'ta Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ile heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Çavuşoğlu, Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı yapacak.

(Ankara/12.00/13.00/13.45/15.15)

2- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Bağdat'ı ziyaret ederek Başbakan Haydar el-İbadi ile Erbil-Bağdat ilişkileri, petrol ve Musul operasyonunu görüşecek.

(Bağdat)

3- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad)


GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.


KÜLTÜR SANAT

1- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının yeni sezon repertuvar ve diğer çalışmalarını paylaşacağı basın toplantısı Esma Sultan Yalısı’nda yapılacak.

(İstanbul/11.00)

2- Basın İlan Kurumu ile Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğinin, Basın Müzesi'nde düzenlediği "Matbuat Aleminden Sanatkar Çehreler" programında Yakup Kadri Karaosmanoğlu konuşulacak.

(İstanbul/14.00)

3- İstanbul Devlet Opera ve Balesi ve Kadıköy BSO konserleri yeni sezon açılış konseri Süreyya Operası'nda yapılacak.

(İstanbul/20.00)

4- 6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin açılış töreni CRR'de gerçekleştirilecek.

(İstanbul/19.00)


SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda 2. hafta maçları oynanacak.

- H Grubu'nda Gent-Atiker Konyaspor, L Grubu'nda Zürih-Osmanlıspor, A Grubu'nda da Fenerbahçe-Feyenoord maçları yapılacak.

(Ghent/Zürih/20.00/İstanbul/22.05)


***




Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yorumlar