GÜNDEM ÖZETİ / 25 Haziran 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM ÖZETİ / 25 Haziran 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Başbakan Binali Yıldırım, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini, Edirne Valisi Günay Özdemir ve Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'i Dolmabahçe ofisinde kabul edecek, AK Parti İstanbul İl Başkanlığının Yenikapı'daki iftar programına katılacak.

(İstanbul/15.00/16.30/20.49)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sancaktepe'deki Salon Semazen'de Karadenizli iş adamlarının düzenlediği iftara katılacak.

(İstanbul/20.49)

2- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Valiliği, Belediyeyi, Jandarma Bölge Komutanlığını ve Giresun Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret edecek, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılacak, Valilik ile Belediyenin iftar programına iştirak edecek.

(Giresun/13.30-20.13)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Akçakoca Karatavuk Köyü iftarına katılacak.

(Düzce/20.39)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneğince Fındıkzade Trabzon Öğrenci Yurdu'nda düzenlenecek iştirak edecek.

(İstanbul/20.49)

5- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Sultan I. Murad Hüdavendigar Türbesi'ni ziyaret edecek, Kosova Başmüftüsü Naim Tırnava ile görüşecek.

- Türkiye'nin Prizren Başkonsolosluğuna, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığına (Türk Taburu), Prizren Yunus Emre Türk Kültür Merkezine ziyarette bulunacak Çelik, Prizren Müftülüğü ve Şanlıurfa/Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katılacak.

(Kosova)

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Darende Belediyesinin iftarına katılacak.

(Malatya/20.03)

7- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valiliği ziyaret edecek, şehit ve gazi yakınlarıyla bir otelde iftarda buluşacak.

(Sivas/18.00/20.10)

8- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını, Midyat Belediyesini ziyaret edecek, bisiklet dağıtım törenine katılacak ve AK Parti Kocaeli ve Mardin teşkilatlarıyla iftarda bir araya gelecek.

(Mardin/12.00-19.45)

9- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ambulans dağıtım törenine katılacak, AK Parti İl Başkanlığının 3. Geleneksel Ahde Vefa İftar Programı'na iştirak edecek.

(Erzurum/14.00/19.45)



DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Birleşik Krallık'taki Avrupa Birliği referandumunun sonucunun yankıları takip ediliyor.

- İtalya Başbakanı Matteo Renzi, referandumun sonucuna ilişkin Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşecek.

(Roma/Londra)

2- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Elysee Sarayı'nda Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşecek.

(Paris)

3- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi ziyaret gerçekleştireceği Çin'de mevkidaşı Şi Cinping ile görüşecek.

(Pekin)

4- Papa Franciscus'un Ermenistan ziyareti takip ediliyor.

(Erivan)

5- Suriye'de iç savaşında yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib)

6- Yemen'deki gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Demre'de Likya Medeniyetler Müzesi’nin açılışına katılacak, Valiliği, Belediye Başkanlığını ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, turizm sektörü temsilcileriyle bir otelde iftar yapacak.

(Antalya/15.30-20.29)

2- Diyanet Vakfınca düzenlenen 35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı sona erecek.

(İstanbul/20.00)

3- Ezgi sanatçıları Eşref Ziya Terzi, Taner Yüncüoğlu, Abdülbaki Kömür, Aykut Kuşkaya, Hakan Aykut, İstanbul Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında, Yenikapı sahilinde "Ezgi Gecesi" konseri verecek.

(İstanbul/23.30)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da bu yıl yapılacak İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası ve 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile ilgili basın bilgilendirme toplantısı yapacak.

(Samsun/14.00)

2- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda İsviçre-Polonya, Galler-Kuzey İrlanda ve Hırvatistan-Portekiz maçları oynanacak.

(Saint-Etienne/16.00/Paris/19.00/Lens/22.00)

3- A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Dünya Grand Prix Serisi'nin üçüncü etabındaki ikinci maçında İtalya ile karşı karşıya gelecek. Etaptaki diğer maçta Brezilya ile Belçika karşılaşacak.

(Ankara/17.30/14.30)


***




Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yorumlar