GÜNDEM ÖZETİ / 24 Kasım 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM ÖZETİ / 24 Kasım 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk


1- 24 Kasım Öğretmenler Günü

- Öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Yılmaz ve beraberindeki öğretmenler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından kabul edilecek.

- TBMM Başkanlık makamındaki kabulün ardından Bakan Yılmaz, öğretmenleri kabul edecek.

(Ankara/08.30/10.00/13.30/17.00/19.00)

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ilkokuldaki öğretmenleri Cemal ve Nezahat Kazak'ı Bakanlık'ta ağırlayacak.

(Ankara/10.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalya Elite Lara Otel'de düzenlenen TÜROFED Genel Kurulunda konuşacak, sanayicilerle öğle yemeğinde bir araya gelecek.

- Kılıçdaroğlu, Antalya iş dünyası, meslek odaları ve STK'larla buluşma programına ve ANSİAD Akdeniz toplantılarına katılacak.

(Antalya/10.00/13.30/15.45/19.30)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1 - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İngiltere'de, İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nın lideri David Lidington ile görüşecek.

(Londra)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi Kapanış Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Dünya CBS Günü Sempozyumu" ile "Piri Reis Harita, Gayrimenkul ve Coğrafi Bilgi Sistemler Derneği 3. Kentsel Dönüşüm Zirvesi"ne katılacak.

(İstanbul/10.00/13.30)

4- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 15 Temmuz Zaferi paneline katılacak.

(Şanlıurfa/19.30)

5- CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00)

6- TBMM'den.

- Genel Kurulda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'da değişiklik yapan tasarı görüşülecek.

(14.00)

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığının 2017 Yılı Bütçeleri görüşülecek.

(11.00)

- Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda, Serbest Bölgeler Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(10.00)

- FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, eski Jandarma İstihbarat Başkanı emekli Tümgeneral İbrahim Aydın ile Adana Emniyet Müdürü Osman Ak'ı dinleyecek.

(11.00)

- KİT Komisyonunda, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün 2013-2014 yılı hesapları görüşülecek.

(11.00)


EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı (EPDK) Mustafa Yılmaz ile 7. Türkiye Enerji Zirvesi'ne katılacak.

(Adana/14.00)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 32. İSEDAK kapanış oturumuna iştirak edecek.

(İstanbul/12.30)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, kasım ayı toplantısında faiz kararını açıklayacak.

(Ankara /14.00)

4- TÜİK, ocak-eylül dönemi yapı izin istatistikleri ile kasım ayı sektörel güven endekslerini duyuracak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik müzakerelerinin belli bir süre dondurulmasını tavsiye eden karar tasarısı Avrupa Parlamentosu'nda oylanacak.

(Strazburg)

2- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

3- Suriye iç savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

4- Yemen'deki iç savaş ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)


GÜNCEL

1- Milli Eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında birinci dönem merkezi ortak sınavlarının ikinci gün oturumları gerçekleştirilecek.

(09.00)


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Yunus Emre Enstitüsü Kültürel Diplomasi Akademisi Müdürler Çalıştayı ile Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin Düzenlediği Türk-Alman Forumu'na katılacak.

(İstanbul/10.00-Antalya/15.00)

2- Türkiye'de ilk kez 1846'da, İtalyan sanatçılar tarafından Naum Tiyatrosu'nda sahnelen "Ernani" operası, 170 yıl sonra yeniden sahnelenecek.

(İstanbul/20.00)


SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde 5. hafta maçları oynanacak.

- A Grubu'nda Fenerbahçe-Zorya, H Grubu'nda Shakhtar Donetsk-Atiker Konyaspor, L Grubu'nda ise Steaua Bükreş-Osmanlıspor maçları yapılacak.

(İstanbul/19.00/Lviv/Bükreş/21.00)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 9. haftasında Anadolu Efes-Kızılyıldız MTS, EA7 Emporio Armani Milan-Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00/Milano/22.45)

3- Erkekler Hentbol Süper Lig 8. hafta erteleme maçında Aziziye Belediyesi Termalspor-Amasya Taşova YİBO karşılaşacak.

(Erzurum/14.00)


***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yorumlar