GÜNDEM ÖZETİ / 24 Eylül 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM ÖZETİ / 24 Eylül 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Danışma ve Dayanışma Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/13.30)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İl Başkanları Toplantısı'na iştirak edecek.

(Kahramanmaraş/10.30)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Elazığ ve Diyarbakır'da İmam Hatip Okulları Platformu toplantılarına katılacak.

(Elazığ/10.00/Diyarbakır/16.00)

2- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Almanya'da, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin düzenlediği "Kürt Meselesinin Tarihsel Seyri ve Ortadoğu Coğrafyasına Etkileri" konferasında "Türkiye'de Kürt Sorunu Algısı ve AK Parti Dönemi (2002-2016)" konulu konuşma yapacak.

(Essen)


EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, iş adamları ve kültür alanındaki gönüllü teşekküller ile polisevinde düzenlenecek istişare toplantısına katılacak.

(Denizli/13.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Özgür Suriye Ordusu'nun, Azez-Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)

2- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)


GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor.


KÜLTÜR SANAT

1- Üçüncü Uluslararası İslam Sanatında Geometrik Desenler Çalıştayı, Eyüp'teki Bahariye Mevlevihanesi'nde açılacak.

(İstanbul/14.00)

2- "Doğumunun 174. Yılında Abdülhamid ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu"nun kapanış oturumu Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Metin Hülagü, Prof. Dr. Azmi Özcan, Dr. Yasin Yıldız'ın katımıyla Dolmabahçe Sarayı'nda yapılacak.

(İstanbul/16.30)

3- Beşinci Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında Mısır asıllı müzisyen Natacha Atlas ile Serkan Çağrı, "Barışın Sesleri Konseri" ile CRR'de müzikseverlerle buluşacak.

(İstanbul/20.00)


SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 5. haftaya 3 maçla devam edilecek.

- Vodafone Arena'da oynanacak ilk derbide Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya gelecek, karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da izleyecek.

- Günün diğer maçlarında Medipol Başakşehir-Osmanlıspor, Trabzonspor-Atiker Konyaspor karşılaşacak.

(İstanbul/20.00/13.30/Trabzon/16.00)

2- A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Hollanda'da düzenlenen 2. etap E Grubu 2. devre ikinci maçında Avusturya ile karşılaşacak.

(De Koog/20.30)


***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yorumlar