GÜNDEM ÖZETİ / 24 Ağustos 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM ÖZETİ / 24 Ağustos 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki atama ve kura törenine katılacak.

- Erdoğan, Estonya Dışişleri Bakanı ve Avrupa Konseyi Dönem Başkanı Marina Kaljurand ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/13.30/15.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman; ABD Başkan Yardımcısı Joe Bi̇den, Irak Kürt Bölgesel Yöneti̇mi̇ Başkanı Mesut Barzani̇, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok ve Avrupa Konseyi Dönem Başkanı Mari̇na Kaljurand'ı ayrı ayrı kabul edecek.

- Kahraman, Gayrimenkul ve Gayri̇menkul Yatırım Ortaklığı Derneği̇ i̇le TBMM arasında, FETÖ'nün darbe girişiminde TBMM'nin hasar gören bölümlerinin onarılmasına ilişkin düzenlenecek protokol i̇mza töreni̇ne katılacak.

(TBMM/11.30/14.00/16.30/18.00/15.00)

3- Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Çankaya Köşkü'nde görüşecek.

- Yıldırım, Avrupa Konseyi Dönem Başkanı Marina Kaljurand ve Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komi̇tesi Başkanı Elmar Brok’u Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/12.15/16.00/18.30)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu Türki̇ye Raportörü Kati Piri ve Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok i̇le partisinin genel merkezinde görüşecek.

- CHP MYK'ya başkanlık edecek Kılıçdaroğlu, Hak-İş heyeti̇ni̇ parti genel merkezinde kabul edecek.

(Ankara/10.00/11.00/17.30)

5- İçişleri Bakanı Efkan Ala, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

6- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, KKTC Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ve beraberindeki heyeti kabul edecek, heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

(Ankara/11.45)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ar-Ge 2. Mevzuat Tanıtım Toplantısı ve İstanbul Sanayi Odası Meclis toplantısına katılacak.

(Ankara/09.00/İstanbul/15.00)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanı Carlo Calenda ile görüşecek, yatırımcılar ve özel sektör temsilcileriyle bir araya gelecek, basın toplantısı düzenleyecek.

(Roma)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ziyaretlerde bulunacak, Kapıköy Sınır Kapısı'nın temel atma törenine katılacak, oda-borsa başkanları ve iş adamları ile görüşecek.

(Van/10.45-18.00)

4- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ankara Sanayi Odası ağustos ayı Meclis toplantısına katılacak.

(Ankara/ 10.00)

5- TÜİK, temmuz ayı konut satış istatistiklerini ve geçen yılın yaygın eğitim faaliyetleri araştırması sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı ve Avrupa Konseyi Dönem Başkanı Marina Kaljurand ile baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından, Bakanlık konutunda ortak basın toplantısı yapacak.

(Ankara/10.00/10.30/11.30)

2- Suriye iç savaşında Fırat nehrinin batısı başta olmak üzere Halep ve Haseke'de yoğunlaşan çatışmalar ile Esed rejimi ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)


SPOR

1- Etnospor Kültür Festivali'nin basın toplantısı, Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla Küçükçekmece Bezirganbahçe'de yapılacak.

(İstanbul/10.30)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu rövanş maçları tamamlanacak.


***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yorumlar