GÜNDEM ÖZETİ / 22 Haziran 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM ÖZETİ / 22 Haziran 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek ve Yozgat'ta iftar programına katılacak.

(Ankara/11.00/Yozgat/20.23)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Silivri Piri Mehmet Paşa Camisi'nin açılışına ve Esenler Belediyesinin iftarına iştirak edecek.

(İstanbul/12.30/20.48)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valiliğini, AK Parti İl Başkanlığını ve esnafı ziyaret edecek, Şuhut Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezini inceleyecek, iftar programına katılacak.

- Eroğlu, Uşak Valiliğini ziyaret ederek basın açıklaması yapacak.

(Afyonkarahisar/14.00-20.34/Uşak/23.30)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından ayrı ayrı kabul edilecek.

- Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile görüşecek Avcı, Selimiye Camii ve Lokmacı bölgesini ziyaret edecek.

(Lefkoşa)

4- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Türksat Genel Müdürlüğü arasında e-Okul Sistemine ilişkin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda düzenlenecek protokol törenine iştirak edecek.

(Ankara/15.00)

5- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye İnsan Hakları Vakfını ziyaret edecek, partisinin Ağrı il örgütünün iftarına katılacak.

(Ankara/11.30/Ağrı/19.48)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, bisikletiyle Mardin'den ailesi ve çocuğuyla yola çıkarak Ankara'ya gelen Suriye vatandaşı Mulham Alsaied'i karşılayacak.

(Ankara/13.00)

7- TBMM'den

- Genel Kurulda, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(14.00)

- TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'de değişiklik öngören yasa tasarının görüşmelerine başlanacak.

(11.00)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ankara Sanayi Odasının haziran ayı Meclis Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, e-Dönüşüm / e-Devlet İşbirliği Protokolü imza törenine iştirak edecek.

(Ankara/15.00)

3- TÜİK, haziran ayı Tüketici Güven Endeksi'ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İtalyan parlamentosunun üst kanadı Senato ile alt kanadı Temsilciler Meclisinin karma AB ve Dışişleri komisyonlarının toplantılarına katılacak.

(Roma)

2- Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nde kalıp kalmamasına karar verilecek 23 Haziran'daki referandum öncesinde ülkedeki gelişmeler takip edilecek.

(Londra)

3- İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Brüksel'de temaslarda bulunacak.

(Brüksel)

4- Suriye'de iç savaşında yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib)

5- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana)


KÜLTÜR SANAT

1- Eyüp Belediyesince ilçenin çeşitli yerlerine yerleştirilen Sadaka Taşlarına ilişkin basın toplantısı Eyüp Meydanı'nda yapılacak.

(İstanbul/13.00)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kurumun konferans salonunda düzenlenecek "2016 Yılı Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı"na katılacak.

(Ankara/11.00)

2 - YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelerin ziraat, tarım, orman ve su ürünleri programlarının bulunduğu fakültelerin dekanları ve yüksekokul müdürleri ile gerçekleştirilecek toplantıya iştirak edecek.

(Ankara/11.30)


SPOR

1- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda F Grubu'nda İzlanda-Avusturya ve Macaristan-Portekiz, E Grubu'nda ise İtalya-İrlanda Cumhuriyeti ve İsveç-Belçika maçları oynanacak.

(Saint-Denis/19.00/Lyon/19.00/Lille/22.00/Nice/22.00)


***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yorumlar