GÜNDEM ÖZETİ / 2 Ekim 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM ÖZETİ / 2 Ekim 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meksika-Endonezya-Güney Kore-Türkiye-Avustralya (MIKTA) İkinci Danışma Toplantısı'na katılmak üzere Avustralya'ya gidecek.

(Ankara)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Kızılcahamam'da düzenlenecek "Gençlik Kolları ile Buluşma" programına iştirak edecek.

(Ankara/11.30)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu'nun vefat eden eşi TRT Sanatçısı Tülin Kuşoğlu için Kocatepe Camisinde düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

(Ankara/12.45)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AK Parti Ankara İl Başkanlığınca Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde düzenlenecek "Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı"na iştirak edecek.

(Ankara/10.00)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kyoto'da Toplumda Bilim ve Teknoloji Forumu'na katılacak, İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Muhammed Farhadi ile görüşecek.

(Japonya)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı ve Türk Kızılayı tarafından düzenlenen Muharrem iftarına iştirak edecek.

(Ankara/18.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

2- Kolombiya'da hükümet ile FARC örgütü arasında imzalanan barış anlaşması referanduma sunulacak.

(Bogota)

3- Macar halkı, sığınmacı kabul etmeyi isteyip istemediğini belirtmek üzere sandık başına gidecek.

(Budapeşte)

4- Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da hicri yılbaşı ile ilgili etkinlikler takip ediliyor.

(Tunus/Fas/Tahran/Bağdad/Beyrut/Riyad/Rabat/Kahire )

5- Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Azerbaycan’ı ziyaret ederek Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade ile bir araya gelecek.

(Bakü)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad)


GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.


KÜLTÜR-SANAT

1- FETÖ'nün darbe girişimine direnen vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "15 Temmuz Kahramanlarının Türkülerini Söylüyoruz" etkinliğinde anılacak.

- İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryumu'ndaki programa Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katılacak.

(İstanbul/20.00)

2- "9. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali" festivalin konuk yazarlarının ve edebiyat dünyasından birçok ismin katılacağı, Kabataş'tan hareketle boğaz turu yapacak "Şiir Hatları Vapuru" etkinliği ile sona erecek.

(İstanbul/10.30)

3- "6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali" kapsamında "Suça Karşı Sanat Adalet Getirir mi?" konulu söyleşi Ortaköy Feriye sinemasında yapılacak.

(İstanbul/16.00)


SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 6. hafta yapılacak 4 maçla tamamlanacak.

- Aytemiz Alanyaspor-Medipol Başakşehir, Galatasaray-Antalyaspor, Atiker Konyaspor-Adanaspor ve Osmanlıspor-Fenerbahçe maçları oynanacak.

(Antalya/İstanbul/16.00/Konya/Ankara/19.00)

2- TFF 1. Lig'de 6. hafta oynanacak 6 maçla sona erecek.

- Eskişehirspor-Boluspor, Sivasspor-Altınordu, Samsunspor-Denizlispor, Mersin İdmanyurdu-Büyükşehir Gaziantepspor, Yeni Malatyaspor-Balıkesirspor ve Adana Demirspor-Şanlıurfaspor karşılaşmaları yapılacak.

(Eskişehir/Sivas/Samsun/16.00/Mersin/Malatya/Adana/19.00)

3- TFF 2. ve 3. liglerde 5. hafta maçları yapılacak.

4- 2017 Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası 3. etap ilk maçında milli takım, Portekiz ile Turgutlu Yıldırım Beyazıt Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Manisa/16.00)

5- Formula 1'de sezonun 16. yarışı Malezya Grand Prix'si koşulacak.

(Kuala Lumpur/09.00)

6- Dünya Supersport Şampiyonası'nın Fransa Grand Prix'si yapılacak.

(Magny Cours/12.20)


***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yorumlar