GÜNDEM ÖZETİ / 2 Aralık 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM ÖZETİ / 2 Aralık 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa yolunda otomobil galerilerinin bulunduğu OTONOMİ ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi’nin açılış törenlerine katılacak.

(Ankara/11.00/14.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Valilik ile çarşı esnafını ziyaret edecek, "Çevrem Sensin" eğitim programının açılışını yapacak.

(Kayseri/11.45-15.30)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uludağ Milli Parklar Sarıalan hizmet binası ile 17 çeşmenin ve Osmangazi Belediyesi Taşkonak tesislerinin açılışını yapacak, I. Oteller Bölgesi Dönüşüm Projesi kapsamında turizm tesisi temel atma törenine katılacak, Karabelen Ziyaretçi Tanıtım Merkezinde incelemede bulunacak.

- DSİ Tesisleri toplu temel atma ve açılışı ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları dağıtımı merasimine katılacak Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığını, Büyükşehir Belediye Başkanlığını ve Valiliği ziyaret ederek koordinasyon toplantısı yapacak.

(Bursa/09.00-17.00)

3- MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, partisinin İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/14.30)

4- TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri Türksat AŞ Genel Müdürlüğüne bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

(Ankara/11.30)


EKONOMİ

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bandırma'da Koyunculuk Araştırma Enstitüsü ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi yerleşkesini ziyaret edecek, Etkin Bandırma İlaç Fabrikası açılışına katılacak.

- Çelik, Balıkesir'de OSB alanında incelemede bulunacak, Doğumevi Kavşağı temel atma, IPARD yatırımları toplu açılışı, Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe dağıtımı ve "ortak akıl" toplantısına iştirak edecek ve temaslarda bulunacak.

(Balıkesir/08.30-17.30)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bayrampaşa ilçesinde Belediyeyi, AK Parti İlçe Başkanlığını, Baltaş Kilimciler Sitesi'ni ziyaret edecek.

(İstanbul/13.40-14.30)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ülkem İçin Dünyam İçin Ben de Varım" engelli personel eğitim programı sertifika dağıtım törenine iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

4- TÜİK, geçen yıla ait ceza infaz kurumu istatistiklerini paylaşacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çalışma ziyaretinde bulunduğu Lübnan'da, Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve Meclis Başkanı Nebih Berri tarafından ayrı ayrı kabul edilecek.

- Çavuşoğlu, geçici Başbakan Temmam Selam, Lübnan'da hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Saad Hariri ve Lübnanlı mevkidaşı Cibran Basil ile bir araya gelecek.

(Beyrut)

2- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, İtalya’da düzenlenen MED 2016 – Akdeniz Diyalogları Forumu'nda konuşma yapacak.

- İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni de mevkidaşları Lavrov ve Kerry ile ikili görüşmelerde bulunarak basın toplantısı düzenleyecek.

(Roma)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

4- Suriye'de Beşşar Esed rejimi kuşatmasındaki Halep'te yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

5- Yemen'deki iç savaş ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)


GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Valiliği ve İl Müftülüğünü ziyaret edecek, Nur Camisinde hutbe irat edecek, bölge hafızlık Kur'an kursunun temel atma törenine katılacak.

(Kırıkkale/11.30/12.00/12.45/14.00)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "En Özel Öğrenciler, Etkinlikler ve Eserler Sergisi" açılışına katılacak.

(İstanbul/11.00)

2- "7. Uluslararası Barikat Film Festivali" kapsamında, Emek sinemasında "Sanatın Engellilere Bakışı" paneli gerçekleştirilecek.

(İstanbul/14.00)

3- TYB İstanbul Şubesinde gerçekleştirilecek "Sahaflar Şeyhi Muzaffer Ozak" konulu panelde tasavvuf müziği sanatçısı Ahmet Özhan konuşmacı olarak yer alacak.

(İstanbul/18.30)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İsviçre'de Dünya Okçuluk ve Mükemmeliyet Merkezinin resmi açılış törenine katılacak.

(Lozan/19.00)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 10. haftasında Darüşşafaka Doğuş-Olympiakos ve Boskonia-Galatasaray Odeabank maçları oynanacak.

(İstanbul/20.00/Vitoria/23.00)

3- TFF 1. Lig'de 13. hafta Eskişehirspor-Mersin İdmanyurdu maçıyla başlayacak.

(Eskişehir/19.00)

4- 2017 Kadınlar Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri ilk maçında Türkiye, Belarus'la karşılaşacak.

(Minsk/17.00)


***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yorumlar