GÜNDEM ÖZETİ / 19 Ağustos 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM ÖZETİ / 19 Ağustos 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

(Ankara/09.30)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, toplu açılış törenine katılacak, Valilik ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek.

(Gaziantep/18.30/19.30/20.00)

2- TBMM Genel Kurulunda, proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınına ÖTV'siz araç, ticari araçların yenilenmesinde vergi teşviki, Hakkari ve Şırnak'ın ilçeye dönüştürülerek, Yüksekova ve Cizre illerinin kurulması ile vakıf üniversitelerine ilişkin düzenlemeleri de içeren torba kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Edirne'de ve Kırklareli'de valilik ile AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, sanayici ve işadamlarıyla bir araya gelecek.

(Edirne/11.30-14.30/Kırklareli/17.30-19.00)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT merkez teşkilatı yöneticileri ve tüm illerin PTT başmüdürlerinin hazır bulunacağı değerlendirme toplantısına katılacak.

(Denizli/09.00)

3- TÜİK, 2015 yılı girişim özelliklerine göre dış ticaret istatistiklerini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

4- TOBB, temmuz ayı kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıklayacak.

(10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hindistan ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Hamid Ansari ve Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj ile görüşecek.

(Yeni Delhi)

2- Suriye iç savaşında Fırat nehrinin batısı başta olmak üzere Halep ve Haseke'de yoğunlaşan çatışmalar ile Esed rejimi ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)

3- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye)


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Türkçe Yaz Okulu ve Türkçe Bayramı Tanıtım Programı"na katılacak.

(İstanbul/11.00)


SPOR

1- 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Brezilya'da sürüyor.

(Rio de Janeiro)

2- Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun açılış maçında Adanaspor ile Bursaspor, 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda karşılaşacak.

(Adana/21.45)

3- TFF 1. Lig'de 2016-2017 sezonu, Denizlispor-Bandırmaspor maçıyla başlayacak.

(Denizli/21.45)


***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yorumlar