GÜNDEM ÖZETİ / 15 Temmuz 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM ÖZETİ / 15 Temmuz 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Başbakan Binali Yıldırım, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, TÜBİTAK Başkanı Arif Ergin ve SETA Vakfı Başkanı Burhanettin Duran'ı Dolmabahçe ofisinde ayrı ayrı kabul edecek.

(İstanbul/14.30/15.00/18.45)

2- CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/11.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, iki bakanlık arasında Mogan Gölü'nün dip çamurunun temizlenmesine yönelik protokol imzalanması dolayısıyla düzenlenecek törene katılacak.

(Ankara/11.30)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Valiliği ve Sur ilçesi esnafını ziyaret edecek, ilçede zarar gören okullarda incelemelerde bulunacak.

(Diyarbakır/10.00/13.30/15.00)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belarus Dışişleri Bakan Yardımcısı Alena Kupçina'yı kabul edecek.

(Ankara/10.30)


EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ile birlikte "2016 OECD Türkiye Ekonomik İnceleme Raporu"nun tanıtımına yönelik basın toplantısı yapacak.

(Gaziantep/10.30)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Polatlı ilçesinde TİGEM’in 66. Geleneksel Hasat Bayramı'na katılacak.

(Ankara/16.00)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Zermeram Konut Projesi temel atma törenine iştirak edecek.

(Konya/14.30)

4- Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Makro Ekonomik Gelişmeler ve Ocak-Haziran 2016 Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Sonuçları" konulu basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.15)

5- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Çırağan Sarayı'nda Savunma Sanayi İhracat Rakamlarının Açıklanması Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/10.00)

6- TÜİK, nisan ayı iş gücü istatistikleri, mayıs ayı sanayi ciro endeksi ve mayıs ayı süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek, ardından mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile görüşecek.

(Bakü)

2- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib)

3- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana)

4- Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şii lider Mukteda es-Sadr'ın çağrısı üzerine reform talebiyle hükümet karşıtı gösteri düzenlenecek.

(Bağdat)


KÜLTÜR SANAT

1- Şarkıcı Hugh Coltman ve Fransız Caz Grubu French Quarter, İstanbul Kültür Sanat Vakfınca düzenlenen 23. İstanbul Uluslararası Caz Festivali kapsamında Uniq'te konser verecek.

(İstanbul/20.30)

2- Şarkıcı Sami Yusuf, Barakah albümünün turnesi dolayısıyla 17 Temmuz'da Alanya'da vereceği konser öncesi İstanbul'da bir otelde basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/10.00)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Antrenman Sahası ve Golf Akademisi hizmet binasının açılışına katılacak.

(Samsun/18.00)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi ile UEFA Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turu eşleşmelerinin kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılacak.

- Kurada, Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi, Medipol Başakşehir'le, 2. ön eleme turunu geçmesi durumunda Osmanlıspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri belli olacak.

(Nyon/13.00/14.00)

3- Antalyaspor'un Kamerunlu futbolcusu Samuel Eto'nun sahibi olduğu vakfın 10. kuruluş yılı etkinliği kapsamında 16 Temmuz'da dünya ve Türk yıldızları arasında Antalya'da yapılacak yardım maçı öncesi Regnum Carya Golf-SPA Resort'ta gala gecesi düzenlenecek.

(Antalya/20.00)

4- Futbolda 2016-2017 sezonu öncesi takımların transfer çalışmaları ve yeni sezon hazırlıkları takip ediliyor.


***




Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yorumlar