GÜNDEM ÖZETİ / 14 Ekim 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM ÖZETİ / 14 Ekim 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çanakkale Onsekiz Mart ile Bandırma Onyedi Eylül üniversitelerinin akademik yıl açılış törenlerine katılacak, AK Parti Bandırma teşkilatını ziyaret ederek vatandaşlara parti binası önünde aşure ikramında bulunacak.

(Çanakkale/10.30/Balıkesir/14.30/16.30)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kocaeli milletvekilleri ile Ramada Hotel'de kahvaltıda bir araya gelecek, Valiliği ziyaret edecek, Brisa lastik fabrikasında incelemelerde bulunacak ve işçilerle öğle yemeği yiyecek, AK Parti il teşkilatını ziyaret edecek.

(Kocaeli/ 09.00-14.00)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, teröristlerce öldürülen AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulunacak, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını, Atasoy Gümüş Atölyesini ziyaret edecek, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya gelecek.

- Van Urartu Müzesi inşaat alanında ve Eski Van Şehri restorasyon alanlarında inceleme yapacak Avcı, Van Devlet Tiyatrosu binasının açılışına katılacak.

(Van/10.00-17.00)


EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, WAIPA Dünya Yatırım Konferansı’nın açılışına iştirak edecek.

(İstanbul/09.15)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ziyaretlerde bulunacak, AK Parti Siyaset Akademisi programına katılacak, iş adamı ve sanayicilerle bir araya gelecek.

(Çorum/11.00-19.00)

3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı (EPDK) Mustafa Yılmaz ile CLK Enerji Kars Çağrı Merkezi açılışı programına katılacak.

(Kars/14.00)

4- TÜİK, ağustos ayı dış ticaret endeksleri ile eylül ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakerelereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

2- Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Azerbaycan’da temaslarda bulunacak, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek.

(Bakü)

3- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DEAŞ’tan kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad)


GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 9. Avrasya İslam Şurası Sonuç Bildirgesini açıklayacak, Şehzadebaşı Camisi'nde hutbe irad edecek ve şuraya katılan ülkelerin dini temsilcileriyle Şehzadebaşı'nda, 15 Temmuz şehitleri için dua edecek.

(İstanbul/11.00/13.00)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.



KÜLTÜR SANAT

1- Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, vefatının 13. yılında, Türkiye Yazarlar Birliği TYB İstanbul Şubesi'nde düzenlecek programla anılacak.

(İstanbul/18.30)

2- Türk cazının yaşayan çınarı İlham Gencer, 90. yaş gününü 26. Akbank Caz Festivali kapsamında Pera Palace Hotel Jumeirah’da kutlayacak.

(İstanbul/21.00)


SPOR

1- Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin ilk haftası oynanacak 4 maçla tamamlanacak.

- Fenerbahçe, Almanya'nın Brose Bamberg takımıyla İstanbul'da, Anadolu Efes ise İspanya'nın Boskonia ekibiyle deplasmanda karşılaşacak.

(İstanbul/20.30/Vitoria/22.00)


***




Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yorumlar