GÜNDEM ÖZETİ / 10 Mayıs 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM ÖZETİ / 10 Mayıs 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleler'de yapılacak "TOBB 72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni"ne katılacak.

- Erdoğan, Sayıştay Başkanı Recai Akyel'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

(Ankara/16.00/17.45)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, OSTİM'deki Lale Restorant'ta sanayicilerle bir araya gelecek.

(Ankara/12.00)

2- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AFAD Başkanlığının yeni yerleşkesinde "Deprem Erken Uyarı Sistemi Sempozyumu"na iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlığında düzenlenecek, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile "Ağaçlandırma Protokolü"nün imza törenine katılacak.

(Ankara/10.30)

4- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kayseri Şehir Hastanesi kampüsünün şantiyesinde incelemelerde bulunacak.

(Kayseri/13.00)

5- TBMM Genel Kurulu'nda Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

(TBMM/15.00)

6- CHP, HDP ve MHP Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30)


EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ABD-Türk Konseyi (ATC) Başkanı James Logan Jones'u makamında kabul edecek.

(Ankara/13.30)

2- TÜİK, mart ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini paylaşacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, resmi temaslarda bulunmak üzere İngiltere'ye gidecek.

(Londra)

2- Lübnan Meclisi, cumhurbaşkanlığı seçimleri için 39'uncu kez bir araya gelecek.

(Beyrut)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Filipinler'de devlet başkanı, devlet başkanı yardımcısı, senatörler ve belediye başkanlarınının belirleneceği seçimlerin sonuçları takip ediliyor.

(Manila)


KÜLTÜR SANAT

1- Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesince, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu'nda "Uluslararası Kut'ül Amare Zaferi Sempozyumu" düzenlenecek ve sergi açılışı yapılacak.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı)

2- Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) organizasyonunda başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) gibi kurumların işbirliğiyle düzenlenen 7. Uluslararası Dergi Fuarı'nın açılışı Sirkeci Garı'nda gerçekleştirilecek.

(İstanbul/9.30) (Fotoğraflı)

3- İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF) kapsamında Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müzesi Kütüphanesi'nde düzenlenen "Beş Şehir'i Yeniden Okumak" söyleşisine, yazar Beşir Ayvazoğlu ile Seval Şahin katılacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)


SPOR

1- Spor Toto Basketbol Ligi'nde play-off'lar öncesi normal sezon 3 maçla tamamlanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray Odeabank, Anadolu Efes-Darüşşafaka ve Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor-Pınar Karşıyaka maçları oynanacak.

(İstanbul/17.00/19.00/Giresun/19.00)

2- Türk ve dünya futbolunun eski yıldızları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından, Sinan Erdem Spor Salonu'nda, Darülaceze yararına salon futbolunda bir araya gelecek.

(İstanbul/19.30)


***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yorumlar