GÜNDEM / 8 Mayıs 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM / 8 Mayıs 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Uluslararası 8. İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı ile Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde yapılacak Çekmeköy Belediyesi "Merhamet ve Adalet" konulu kısa film yarışması gala gecesi ve ödül törenine katılacak.

(İstanbul/14.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, koordinasyon toplantısına başkanlık yapacak, Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi temel atma ile İlim Yayma Cemiyeti öğrenci yurdu temel atma törenlerine katılacak, ziyaretlerde bulunacak.

(Afyonkarahisar/13.30/15.00/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Lübnan'da yerel seçimler

- Ülkede dört farklı tarihte düzenlenecek seçimlerin ilk etabında başkent Beyrut, Bekaa Vadisi ve Baalbek kentlerinde halk sandığa gidecek.

(Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)


GÜNCEL

1- AFAD Başkanı Fuat Oktay ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Haydarpaşa Limanı'nda, Somali'ye yardım gemisini uğurlama törenine katılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakan Akif Çağatay Kılıç, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliğinde yer alacak.

(Samsun/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Karate Şampiyonası Fransa'da sona erecek.

(Montpellier/10.00)

3- Güreşte 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesi son kota mücadelesi olan 2. Dünya Eleme Turnuvası, Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde sona erecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı)

4- Spor Toto Süper Lig'de 32. haftaya 4 maçla devam edilecek.

- Derbi maçta Galatasaray ile Beşiktaş, Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelecek.

- Akhisar Belediyespor-Kayserispor, Trabzonspor-Çaykur Rizespor, Mersin İdmanyurdu-Antalyaspor karşılaşacak.

(İstanbul/20.00/Manisa/13.00/Trabzon/15.30/Mersin/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 30. ve normal sezonun son haftasına, Türk Telekom-Banvit, Beşiktaş Sompo Japan-Demir İnşaat Büyükçekmece, Royal Halı Gaziantep-Rönesans TED Ankara Kolejliler müsabakalarıyla devam edilecek.

(Ankara/İstanbul/Gaziantep/16.00) (Fotoğraflı)

6- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Hatay Büyükşehir Belediyespor ile Fenerbahçe, Antakya Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Hatay/18.30) (Fotoğraflı)

7- PTT 1. Lig'de 33. haftaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Giresunspor, Karşıyaka-Kayseri Erciyesspor, Boluspor-Balıkesirspor, Kardemir Karabükspor-Adanaspor karşılaşmalarıyla devam edilecek.

(Gaziantep/İzmir/Bolu/16.30/Karabük/19.00) (Fotoğraflı)

8- Moto GP Dünya Şampiyonası'nda sezonun 5. yarışı Fransa Grand Prix'si koşulacak.

(Le Mans/15.00)

ÖZEL HABER

1- Vatandaşın finans bilgisi ile farkındalığı artırılacak

- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

- "Türkiye'de finansal okuryazarlığın tabana yayılması için çalışma başlattık"

- "İnternet üzerinden verilecek finans eğitimi ile vatandaş bütçe ve para yönetiminden, kredi kartı kullanımına, borsadan, bireysel emeklilik sistemine kadar birçok konuda bilgi sahibi olacak"

- "Milli Eğitim Bakanlığı ile öğretmenlerin eğitimi için yapacağımız program ile de finansal okuryazarlığın geniş kitlelere ulaşmasına imkan sağlayacağız"

(Zeynep Akyıl/Ankara)

2- Operatörlerin telefon satışları bu yıl 5,8 milyona çıkacak

- MOBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi:

- "Son dönemlerde yasal yollardan cep telefonu almak isteyen tüketicilerin büyük çoğunluğunun GSM operatörlerinden kontrat dahilinde alım yapmayı tercih ettiklerini görüyoruz. Özelikle 4,5G rüzgarı ile bu rakam mart ayında 520 bine kadar ulaştı"

- "GSM operatörlerinin kampanyalı, kontratlı cihaz satışlarının 2013 yılında 1 milyon 850 bin, 2014'te 3 milyon 400 bin, 2015'te ise 4 milyon 300 bin civarında gerçekleştiğini tahmin ediyoruz. Bu rakamın 2016'da 5 milyon 800 bine çıkmasını bekliyoruz"

(Sümeyye Dalkılınç/İstanbul)

3- Milyoner sayısı 5 yılda ikiye katladı

- Bankalarda 1 milyon lira ve üzerinde mevduat bulundurulan hesap sayısı 5 yılda iki kattan fazla artarak 94 bin 529'a yükseldi

- Söz konusu hesaplarda tutulan mevduat, toplam mevduatın 49'una karşılık gelen 605 milyar liraya ulaştı

(Seval Ocak Adıyaman/Ankara) (Grafikli)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yorumlar