GÜNDEM / 7 Ağustos 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM / 7 Ağustos 2016


Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Yenikapı'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

- Cumhurbaşkanlığı himayesinde Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenecek mitinge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katılacak.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne iştirak edecek.

(Adana/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılacak.

(Trabzon/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne iştirak edecek.

(Mersin/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılacak.

(Eskişehir/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli İrade Parkı'nda düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne iştirak edecek.

(Hatay/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek basın açıklaması yapacak, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılacak.

(Aydın/15.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Valiliği ve Belediyeyi ziyaret edecek, Rabia Meydanı'nda Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılacak, AK Parti İl Başkanlığına ziyarette bulunacak.

(Şanlıurfa 15.30/16.00/17.00/22.15 ) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılacak.

(İzmir/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Valiliği, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasını, Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne iştirak edecek.

(Sakarya/14.00-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'de muhaliflerin Halep'teki kuşatmayı kırmasından sonra devam eden operasyonlar ve iç savaşla ilgili diğer gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Brezilya'da sürüyor.

- A Milli Kadın Basketbol Takımı, A Grubu'ndaki ikinci maçında Avustralya ile karşılaşacak.

(Rio de Janeiro/23.30) (Fotoğraflı)

2- Beşiktaş, Yunanistan Süper Ligi takımlarından Olympiakos ile Vodafone Arena'da hazırlık maçı yapacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)


ÖZEL HABER

1- Türkiye-Rusya ilişkilerinde "eskiye dönüş özlemi"

- Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in 9 Ağustos Salı günü yapacağı görüşmenin iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri yeniden canlandırması bekleniyor

- İhracat ve turizm başta olmak üzere Rusya ile ilişkilerden etkilenen sektörler, yeni dönemde hızla eski günlere dönmeyi umut ediyor

- Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan:

- "İki ülke arasında 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak için çok önemli kararların alınabileceği bir toplantı"

- TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy:

- "İki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin normalleşmesi ve geçen yıllarda olduğu gibi yakın bir diyalog kanalı oluşturulması, turizm sektörünü pozitif yönde etkileyecektir"

- Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün:

- "Yeni dönemde ilk etapta yaklaşık 2 milyar dolar tutarındaki söz konusu projenin yeniden başlaması, daha sonra da kademeli normalleşme sürecinde yıllık yeni proje tutarının kriz öncesi seviyelere dönmesi beklenmektedir"

(Handan Güneş/İstanbul)

2- "Körfez sermayesi yatırım için eskisinden daha hevesli"

- DEİK Türk-Bahreyn İş Konseyi Başkanı Muhammet Uğurcan Barman:

- "Körfez ve Orta Doğu ülkeleri darbe girişiminin sonra Türkiye'nin ekonomik olarak yükselmesinin önünde engel olmayacağını, Türkiye'yi hiçbir şeyin yıkamayacağını ve en önemlisi istikrarın bu zaferden sonra devam edeceğini söylüyorlar"

- "Bundan önce akıllarında Türkiye ile ilgili soru işareti olan yatırımcılar da artık soru işareti kalmadığını belirtiyor. Herkesin Türkiye'ye olan güveni arttı"

- Districtestates Company of Kuveyt firmasının Türkiye Genel Müdürü Gökhan İlgar:

- "Türkiye'deki 14 yıllık istikrara olan inancımızla yatımlarımızı ve yatırımcılarımızı daha yüksek bir motivasyon ile Türkiye'ye yönlendirmeye devam edeceğiz"

- "Daha önce 2017 sonuna kadar başta gayrimenkul olmak üzere turizm, sanayi ve tarım sektörlerinde yönlendirmeyi veya yapmayı hedeflediğimiz 1 milyar dolarlık yatırım tutarını 2 milyar dolar olarak revize ettik"

(Uğur Aslanhan/İstanbul)

3- Milyoner sayısı ilk yarıda 100 bine dayandı

- Bu yılın haziran ayında hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan yurt içi yerleşik mudilerin sayısı 97 bin 827'ye yükseldi

- Sayısı 100 bine yaklaşan mudilerin hesaplarındaki toplam tutar haziranda 611,8 milyar liraya ulaşırken, bu rakam geçen yıl sonuna kıyasla 17,1 milyar lira artışa işaret etti

- Türkiye'de, haziran sonu itibarıyla 70 milyon 903 bin 661'e yükselen bankalardaki hesap sayısı ise geçen 6 aylık sürede 6,2 milyon arttı

(Belgin Yakışan Mutlu/İstanbul)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.


Yorumlar