GÜNCELLEME Muğla merkezli FETÖ/PDY operasyonu

- Muğla ve Denizli'de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda 13 zanlı gözaltına alındı - Operasyon kapsamında Bodrum ilçesinde, özel bir kolej ile bazı kişilere ait evlerde arama yapıldı - BODRUM'DA YAPILAN ARAMALAR EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME
Muğla merkezli FETÖ/PDY operasyonu

MUĞLA (AA) - Muğla ve Denizli'de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda 13 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında kent merkezi ve ilçelerinde FETÖ/PDY'nin deşifre edilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar tamamlandı.

Bu kapsamda suç işlemek için örgüt kurma, örgüte üye olma ve finansal destek sağlama, milli, dini ve insani duyguları istismar etme suretiyle "himmet" adı altında yardım toplama gibi suçları işlediği ileri sürülenlere yönelik Muğla ve Denizli'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında 13 zanlı gözaltına alındı. Bazı zanlıların ev, iş yeri ve şirketlerinde aramalar gerçekleştirildi. Bu arada, Denizli'de gözaltına alınan 2 zanlı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Muğla'ya gönderildi. Gözaltına alınanlar, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Bu arada akşam saatlerinde Bodrum ilçesinde, özel bir kolej ile bazı kişilere ait evlerde arama yapıldı. Operasyon kapsamında ilçeye bağlı Konacık Mahallesi'ndeki özel bir kolej ile ilçedeki bazı kişilerin ev, iş yeri ve şirketlerinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce arama gerçekleştirildi.

Aramaların devam ettiği bildirildi.

Yorumlar