GÜNCELLEME - Tuzla'da kadın öğretmenin öldürülmesi

- Ankara ve İstanbul'da 3 cinayetin faili olduğu iddiasıyla aranan şüpheli Atalay F'yi, görüldüğü İzmir'de arama çalışmaları devam ediyor ZANLININ KALDIĞI BELİRTİLEN APARTMANIN SAKİNİYLE RÖPORTAJ EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Tuzla'da kadın öğretmenin öldürülmesi

İZMİR (AA) - İstanbul Tuzla'da evinin yakınlarında cesedi bulunan tarih öğretmeninin öldürülmesiyle ilgili aranan Atalay F'nin, görüldüğü İzmir'de yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yunanistan üzerinden Avrupa'ya kaçma ihtimali yüksek şüphelinin çıkış noktası olarak kullanabileceği değerlendirilen Çeşme'nin yanı sıra Urla, Seferihisar ile Kuşadası arasındaki bölge, 24 saat esasına göre çalışan ekiplerce taranıyor.

Güzergahtaki ana yolların yanı sıra otoyol bağlantıları ile tali köy yollarında da değişken periyotlarda mobil kontrol noktaları kuruluyor, trafikte seyreden araçlar durdurularak arama yapılıyor. Sürücülere şüphelinin fotoğrafı gösterilerek arandığına dair bilgi veriliyor.

Şüphelinin şehir merkezinde, otogar, havalimanı, garlarda ya da kent merkezine yakın köylerde olduğuna dair ihbarların her birini titizlikle değerlendiren İzmir polisi, İstanbul'dan gelen 5, Ankara'dan gelen 2 özel ekibe de destek sağlıyor.

Ayrıca, İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü de şüpheli Atalay F'nin izini bulabilmek için cinayet ve faili meçhul olayların aydınlatılması konularında deneyimli 5 özel ekip daha kurdu.

Bu arada, Buca ilçesindeki internet kafede tespit edilen parmak izleri ile cinayet mahallindeki parmak izlerinin örtüştüğü saptanan Atalay F'nin, internet kafe ve öğrenci evinden çıkış görüntüleri ile MOBESE kamerası kayıtlarının karşılaştırmasından şu ana kadar sonuç elde edilemediği belirtildi.

Ayrıca, Karabağlar ilçesinde zanlının iki günlüğüne odasını kiraladığı belirtilen apartman dairesinin bulunduğu sokağın sakinleri de olayın şaşkınlığını yaşıyor.

Atalay F'nin kaldığı belirtilen dairenin üst katında oturan Hakan Erçıktı, AA muhabirine, yeni taşındıklarını belirterek, olayı duyduktan sonra tedirginlik yaşadıklarını, eşinin kapıyı kimseye açmadığını anlattı.

Bu durumun mahallede konuşulduğunu ifade eden Erçıktı, "Kaldığı iki gün boyunca gelmiş, bir sokak alttaki emniyet müdürlüğü binasının karşısında durmuş, MOBESE kameraları çekmiş." diye konuştu.

- Olay

Tuzla Yalıboyu Caddesi Postane Mahallesi'nde oturan tarih öğretmeni, 2 çocuk annesi Fatma Kayıkçı'nın cesedi, 28 Mayıs'ta evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulunmuştu. Kayıkçı'yı öldürdüğü iddia edilen Atalay F'nin, 16 Eylül 2013'te o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına karıştığı da tespit edilmişti.

Ankara'daki cinayetlerle ilgili yaklaşık 3 yıldır aranan Atalay F'nin, sahte kimlikle yurt dışına kaçtığı ve bir süre sonra geldiği İstanbul'da yaşamaya başladığı, çevresine kendisini farklı kimlikle tanıttığı belirtilmişti.

Yorumlar