GÜNCELLEME - Tayland'daki patlamalar

- Ülkenin güneyindeki 4 kentte meydana gelen patlamalarda 4 kişi hayatını kaybetti - Polis, patlama ile ilgili 2 kişiyi sorguluyor - Bangkok'taki ABD, İngiltere, Avustralya ve Japonya büyükelçilikleri vatandaşlarına seyahat uyarısı yaptı - ÖLÜ SAYISI GÜNCELLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Tayland'daki patlamalar

BANGKOK (AA) - Tayland'ın güneyinde dört kentte meydana gelen patlamalarda 4 kişi yaşamını yitirdi.

Emniyet yetkilileri, Trang, Hua Hin, Surat Thani ve Phuket'teki patlamalarda dört kişinin öldüğünü, aralarında turistlerin de bulunduğu yaklaşık 35 kişinin yaralandığını söyledi.

Tayland ordusundan general Danai Kritmethavee, yerel bir televizyona yaptığı açıklamada, patlamalarla ilgili iki kişinin sorgulandığını belirtti. Kritmethavee, turistik Hua Hin kentindeki bombaların uzaktan cep telefonuyla patlatıldığını ifade etti.

Başkent Bangkok'taki ABD, İngiltere, Avustralya ve Japonya büyükelçilikleri, Tayland'daki vatandaşlarından zorunlu olmadıkça ülkenin güneyine gitmekten kaçınmalarını istedi.

Yetkililer, söz konusu patlamaların terörle bağlantılı olmadığını açıklamış, olayı "iç sabotaj" eylemi olarak nitelendirmişti.

Turizm gelirleri gayri safi milli hasılasının yüzde 10'una yakınını oluşturan Tayland'da cunta yönetimi, ülkede daha önce meydana gelen patlamaları da "terör eylemi" olarak nitelendirmekten kaçınmıştı.

Ülkede, geçen yıl 17 Ağustos'ta Bangkok'un ticari merkezi Rajprasong'daki Erawan Tapınağı yakınında düzenlenen bombalı saldırıda 20 kişi hayatını kaybetmiş, 120 kişi yaralanmıştı.

Yorumlar