GÜNCELLEME - Siirt'te terör operasyonu

- Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 29 kişi gözaltına alındı - Valilik: - "Operasyonda yapılan aramalarda, yasaklı yayın olan FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen tarafından yazılmış kitap, el bombası, tabanca ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilerek el konuldu" VALİLİK AÇIKLAMASI EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Siirt'te terör operasyonu

SİİRT (AA) - Siirt'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK'nın şehir merkezinde eylem hazırlığında olduğu yönünde ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eş zamanlı olarak 32 adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda, terör örgütüyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle il merkezinde 23, Kurtalan ilçesinde 6 kişi gözaltına alındı.

Siirt Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi.

PKK/KCK terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik il merkezinde 27, Kurtalan'da 5 olmak üzere 32 adrese eş zamanlı operasyon yapıldığı aktarılan açıklamada, il merkezinde 23, Kurtalan ilçesinde 6 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, şunlar yer aldı:

"Operasyonda yapılan aramalarda yasaklı yayın olan FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen tarafından yazılmış kitap, el bombası, tabanca ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilerek el konuldu. Firari 14 şahsın yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliği için her türlü yasa dışı örgüt ve oluşumlara karşı operasyonlarımız, aralıksız devam etmektedir.''

Yorumlar