GÜNCELLEME - Mersin merkezli 15 ilde FETÖ/PDY operasyonu

- Operasyonda, aralarında eski Mersin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya'nın da olduğu 45 kişi gözaltına alındı - Soruşturma kapsamında 3 şirkete kayyum atandı İL SAYISI GÜNCELLENDİ, SAVCILIK AÇIKLAMASI VE GELİŞMELER EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Mersin merkezli 15 ilde FETÖ/PDY operasyonu

MERSİN (AA) - Mersin merkezli 15 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 45 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY'nin Mersin'deki yapılanması, faaliyetleri, finans kaynaklarının tespiti ve deşifre edilmesine yönelik Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri koordineli çalışma başlattı.

Haklarında "FETÖ/PDY üyesi olma, terör örgütüne finansman sağlama, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, nitelikli dolandırıcılık, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlamalarıyla gözaltı kararı verilen 87 şüpheliden 45'i Mersin, İstanbul, Ankara, Adana, Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş, Nevşehir, Şanlıurfa, Elazığ, Kayseri, Antalya, Hatay, Isparta ve Karaman'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındı.

Eski Mersin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya ile çok sayıda iş adamı ve bazı gazetecilerin de aralarında olduğu şüpheliler, sorgulanmak üzere Mersin Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bu arada, polis ekiplerinin operasyon kapsamında bazı iş yeri ve şirketlerde arama yaptığı öğrenildi.

Öte yandan, soruşturma kapsamında aralarında eski Mersin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Çengelci'nin de olduğu 42 kişinin de arandığı kaydedildi.

- 3 şirkete kayyum atandı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının yazılı açıklamasında da gözaltına alınan şüphelilerin isimleri paylaşılırken, zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital depolama aygıtı, bilgisayar, cep telefonu, kitap ve dergiye el konulduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, soruşturma kapsamında FETÖ/PDY adına faaliyet gösterdiği belirlenen Ufuk Özel Eğitim Öğretim Kantin Yemekçilik Servis, Mernuş Özel Eğitim Öğretim Turizm ve İtina Yemekçilik Kantincilik Servis Özel Yurt Hizmetleri şirketlerine kayyum atandığı bildirildi.

Yorumlar