GÜNCELLEME - Manisa merkezli FETÖ/PDY operasyonu

- Örgütün "emniyetten sorumlu imamları"nın da bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı - Manisa Valisi Bektaş: - "Buradaki faaliyetleri nedeniyle ilgisi olduğu adliyece tespit edilen kişiler toplanıyor. Onun sorumluları gereğini yapacak" - VALİNİN AÇIKLAMASI VE DETAYLAR EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Manisa merkezli FETÖ/PDY operasyonu

MANİSA (AA) - Manisa merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürülen soruşturma çerçevesinde Manisa merkezli 5 ilde yapılan operasyonda, örgütün "emniyetten sorumlu imamları"nın ve bu kişilerle bağlantılı oldukları belirlenen polislerin de aralarında bulunduğu 20 şüpheli yakalandı.

Manisa'nın Yunusemre ve Şehzadeler ilçesinde önceden belirlenen adreslere sabah saatlerinde düzenlenen eşzamanlı operasyonda, H.D, M.S, C.A, A.Y, Ş.U, M.P, S.Y, C.D, A.D, S.Ç, Z.B, K.D ve M.B. gözaltına alındı.

"Terör örgütüne üye olma", "terör örgütüne finans sağlama" suçlamasıyla gözaltına alınan zanlılar, Manisa İl Emniyet Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

- Manisa Valisi Bektaş'ın açıklaması

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, operasyonun Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla sürdürüldüğünü belirtti.

Vali Bektaş, şunları kaydetti:

"Olayda vaktiyle ilgisi görülen ve şu anda başka illerde olan kişiler de var. Bunlar toplanıyor, adliye gereğini yapıyor. İstanbul'un da içinde olduğu birkaç il var. Bu kişiler zamanında burada çalışıp, bu işlere bulaşmış, sonra tayin vesaire sebeplerle şu anda başka illerde yaşayan insanlar yani. Yoksa bizim oradaki faaliyetleri adliyenin soruşturması değil. Buradaki faaliyetleri nedeniyle ilgisi olduğu adliyece tespit edilen kişiler toplanıyor. Onun sorumluları gereğini yapacak. Bunların içinde polis olanlar da var. Normal süreç başladı, devam ediyor, devam edecek. Olağanüstü bir durum yok ama faaliyetin çeşitli evreleri var, evre evre devam ediyor. Tamamen adliyenin gözetiminde yürüyen bir iştir bu."

Yorumlar